Színház, Irodalom

9 program


PÁR-BESZÉD

Szentendrei Teátrum

Az irodalmi-zenei estek mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Különösen érvényes ez akkor, amikor két rendkívül népszerű kortárs magyar író, Spiró György és Závada Pál és két kiváló zeneművész, Dés László (szaxofon) és Dés András (ütőhangszerek) lépnek fel együtt.

Borítékolható szerelem
Náray Erika és Nyáry Krisztián zenés irodalmi estje
Zongorán kísér: Berdisz TamásMAKÁM 40 VOCAL

Várkert Bazár

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az Öntőház udvaron.

Krulik Zoltán gitáros, énekes alapította a nyolcvanas években az együttest, amely a hazai zenei életbe az etno-avantgard kelet-közép európai követeként robbant be. Zenéjükben az ázsiai, a távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások is megjelentek, de a kortárs zene repetitív elemei is. 2022-ben Krulik Zoltán és a Makám megkapta a Magyar Örökség Díjat.

Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el.

Különkiadás - Irodalmi-zenés műsor

KMO Művelődési Központ és Könyvtár

2024. október 25-én, 19 órától lesz megtekinthető a KMO-ban a Sonatina Produkció irodalmi-zenés műsora, a KÜLÖNKIADÁS.

A kortárs magyar líra élvonalába tartozó, Kolozsváron született Balla Zsófia ötven éves pályájának áttekintése igazi versünnepnek ígérkezik. A hegedű szakot végzett költőnő 1993-as áttelepüléséig az erdélyi magyar irodalmi és szellemi élet egyik központi szereplője volt.

Móricz Zsigmondról aligha mondható el, hogy a magyar irodalom ismeretlen alakja volna. Vajon mennyire tükrözi a róla kialakult kép életművének sokszínűségét? Szilágyi Zsófia Móricz monográfusaként sokat tett az utóbbi évtizedekben annak érdekében, hogy a szerző minél változatosabb alakját hozzáférhetővé tegye.

Csoóri Sándort elsősorban a nyolcvanas években és a rendszerváltás idején kifejtett közéleti aktivitása okán őrzi máig a kollektív emlékezet: ezeknek az éveknek a története nem írható meg nélküle.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!