művész


Győrvári Leslie

Győrvári Leslie

Született: 1973. április 20. (Budapest)

Első tanárom Tarnai Kiss László volt, majd énektanulmányaimat Kósa Zsuzsánál folytattam. 1995-ben megkaptam az "A" kategóriás előadóművészi engedélyt, s ugyanebben az évben megjelent első hanghordozóm kazetta formájában, mely "RÉGI ÚT" címmel került a boltokba. Ezt az anyagot Máté Péter emlékére készítettük a Beathoven együttes kzreműkdésével. Dornai József és Dobos…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Első tanárom Tarnai Kiss László volt, majd énektanulmányaimat Kósa Zsuzsánál folytattam. 1995-ben megkaptam az "A" kategóriás előadóművészi engedélyt, s ugyanebben az évben megjelent első hanghordozóm kazetta formájában, mely "RÉGI ÚT" címmel került a boltokba. Ezt az anyagot Máté Péter emlékére készítettük a Beathoven együttes kzreműkdésével. Dornai József és Dobos István (Beathoven) modern, de egyben drámai és gynyrű hangszerelése, úgy érzem, méltó lett az Ő emlékéhez.

1996. februárjában nagy sikerű lemezbemutató koncertet rendeztünk a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban, ahol nem kisebb nevek vállalták patronálásomat és a velem való közreműködést, mint Máté Péter kísérőzenekarának, a Főnix Együttes két tagja (Mihály János biztosította számomra a technikai feltételeket), Máté Dorka (Máté Péter leánya), Kósa Zsuzsa jazz-énekesnő és végül, de nem utolsó sorban Sasvári Sándor, az akkor még létező Rock Színház oszlopos tagja.

A TV2 Kifutó c. műsorában Máté Péter - S. Nagy István: Elmegyek c. szerzeményét énekeltem, majd a műsor után bekerültem azon 12 előadó közé, akik kiérdemelték a "legjobb" címet. A Warner Magneoton Kiadó gondozásában megjelent tehát a "Befutók a Kifutón" c. CD, melyen Gidófalvi Attila - S. Nagy István - Győrvári László szerzeményével, a Sakk-Matt c. dallal én is közreműködhettem.

Ez a dal adta az ötletet arra, hogy végre elkészítsem első igazi, önálló lemezemet, amelyhez nemcsak öt kiváló zeneszerzőt (Kaszás Péter, Gidófalvi Attila, Papp I)mre Mityó (ex-Gemini), Dobos István és Bácskay Zsolt), de hazánk egyik legpatinásabb kiadóját, a Hungaroton Records-ot is sikerült megnyernem. A dalok többségének szövegét én magam írtam, a lemez hangszerelése pedig Gidófalvi Attila munkájának gyümölcse. A CD és MC 2002. augusztus 28.-án került a boltok polcaira, "FORRÓ AZ ÉJJEL" címmel.

Közel áll hozzám a musical műfaj is. Szerepeltem a Gödöllői Fiatal Művészek előadásában futó "HAMLET" c. rockoperában, itt Laertes szerepét játszottam. Budapesten és az ország majd' minden nagyvárosában megfordultunk már ezzel a darabbal, igen nagy sikerrel.

2005. augusztusától a Miklós Tibor által vezetett Rock és Musical Színtársulat tagja vagyok.

2004-ben újra összeállt Máté Péter kísérőzenekara a Főnix Együttes. Meghívásukra kerültem a zenekarba, mely nagy megtiszteltetés számomra.

Ugyanebben az évben nagysikerű emlékestet adtunk Pázmándon, olyan illusztris résztvevők társaságában, mint Bódy Magdi, Aradszky László, Bakacsi Béla, Csongrádi Kata, az ifjabb korosztály oldaláról pedig Schmidt Vera, Tóth Vera és Gáspár Laci voltak jelen. Nézze meg az én weboldalamat is!

Egy darabot a szívemből

Egy darabot a szívemből

Szarvasi Vízi Színház
  • Fellépő
Egy darabot a szívemből...

Egy darabot a szívemből...

Békéscsabai Jókai Színház
  • Színész
Máté Péter emlékest

Máté Péter emlékest

Békéscsabai Jókai Színház
  • szólóének

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!