Program


67-es korongok / A Velvet Underground első lemeze

67-es korongok / A Velvet Underground első lemeze

Rocktörténeti előadás-sorozat  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 10. hétfő, 19:30

Zenei ikonok, korszakalkotó albumok – művészettörténeti megközelítésben

Gimesy Péter művészettörténész rocktörténeti sorozatában minden alkalommal egy különleges és fordulópontnak számító albumot mutat be. Ezek a lemezek ma már megkerülhetetlenek, mérföldkőnek számítanak minden azóta alakult rockbanda számára, minden megjelent album tekintetében, alakítja a legtöbb zeneszerető ember ízlését.
Rocktörténeti sorozatunk ötödik részében a Velvet Underground 1967-ben készült első lemeze kerül sorra. A Velvet Underground a korszak rendkívül gazdag zenei kínálatában egy teljesen önálló és akkor még senki által nem járt útra lépett. Kísérletező zenéjüknek hátteret adott a pop art legismertebb mesterének Andy Warholnak a támogatása. Az előadás során a zenekar és a kortárs művészetek viszonyáról és a legfontosabb dalok születéséről egyaránt szó esik majd.
The Beatles / Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)
05.16. 20:30 The Doors / The Doors (1967)
07.04. 20:30 Pink Floyd / The Piper at the Gates of Dawn (1967)
09.12. 19:30 Jimi Hendrix / Are You Experienced (1967)
10.21. 19:30 Velvet Underground / The Velvet Underground & Nico (1967)

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!