Program


A fajok eredete
3

A fajok eredete

Tasnádi István keltetőjében most született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 18. csütörtök, 19:00

A fajok eredete
A Nézőművészeti Kft. előadása

Tasnádi István keltetőjében most született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság.

A tudományos idézetek vegyülnek a jelenkor valóságával, a felegyenesedés egyet jelent a hajléktalan matracokból való kikecmergésével, a jövőt felforgató események mindennapi gesztusokhoz kapcsolódnak, miközben már nem azon kezdünk gondolkodni, hogy az evolúció során hogyan is emelkedhetett fel az ember, hanem hogy miként is mehetett össze ilyen észrevétlenül.

Charles Darwin evolúciós elméletét persze csupán dobbantónak használja az előadás, az igazi fókusz a mindenkori – és ezzel együtt egyre égetőbb – társadalmi problémákra helyeződik.

Játsszák:
Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs

Alkotók:
A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István
Munkatársak: Pap Janó, Gyulay Eszter, Mátis Inez, Mervel Miklós, Kálmánczhelyi Zoltán
Rendező: Dömötör Tamás

Az előadás elnyerte a 2011-es Vidor Fesztivál Fődíját valamint a Port. hu különdíját
Az előadás hossza: 100 perc

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Ajánló


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A közel 30 éves Cotton Club Singers, és a 40 esztendős Hot Jazz Band közös produkciója hangzásában, valamint látványában egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!