Program


A Kékfestő

A Kékfestő

A Kékfestő
Kovács Miklós kékfestő mester, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja életmű-kiállítása

Kovács Miklós tiszakécskei kékfestő mester életmű-kiállítása, és a Kovács család napjainkig tartó 200 éves munkásságának bemutatása.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 6. szerda, 10:00

A Kékfestő

Kovács Miklós kékfestő mester, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja életmű-kiállítása

Kovács Miklós tiszakécskei kékfestő mester életmű-kiállítása, és a Kovács család napjainkig tartó 200 éves munkásságának bemutatása.

A kiállítás a 96 éves, Nemzet Művésze Kovács Miklós, Kossuth-díjjal kitüntetett tiszakécskei kékfestő mester munkásságát a kezdetektől napjainkig mutatja be a családi hagyományt megalapozó kecskeméti dádapától a legfiatalabb generációig. A Népművészet Mestere beleszületett a kékfestő mesterségbe, szüleitől sajátította el tudását. Felesége, Margitka több mint 60 éve alkotótársa a mesternek.  A kiállításban a technológia adta minden variánsa bemutatkozik, az indigóval és indanthrénnel festett portékák, kézzel, illetve perrotinnal mintázott alkotások, a negatív mintázás és a színes motívumok világa is elénk tárul. Az apáról fiúra szálló, évtizedek óta kihaló félben lévő mesterség folytatásáról lányaik, Gabriella és Mária, illetve az unokák gondoskodnak, a mai kor igényeinek megfelelő technológiával és esztétikummal készítik alkotásaikat.

A kékfestő mesterség a 18. század végétől meghonosodó festőmesterség egyik speciális ágát, a rezerv eljárású dúcnyomást és az indigóval, indathrénnel történő textilfestést jelenti.

A hagyományos kékfestő mesterség 2015-ben a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, 2018-ban UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Reprezentatív Listájára nyert felvételt. 2019-ben a Hungarikum Bizottság döntése értelmében bővült a Magyar Értéktár.

Bővebb információ: MMA Népművészeti Tagozat

Ajánlatunk


A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Ajánló


Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!