Program


A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

olasz dokumentumfilm, 80 perc, 2022
eredeti nyelven, magyar feliratal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 14. vasárnap, 10:30

Rendező: Ernesto Pagano

Narrátor: Manuel Agnelli, Iggy Pop

 

Mit rejt Tutanhamon maszkja?

A fáraósír feltárásának 100. évfordulója alkalmából

Dokumentumfilmünkkel a száz évvel ezelőtt feltárt, pazar sírkamráról emlékezünk meg. A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású kiállításon kapjanak helyet, melyet a szó szerint „Aranyifjúnak” szenteltek.

„Kérem Önöket, most tekintsék meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékeket, még mielőtt örökre hazakerülnek, Egyiptomba!” – tanácsolja Mostafa Waziry, az Egyiptomi Ókori Régészeti Leletek minisztere. Sandro Vannini, a Tutanhamonra szakosodott tárgyfotós tűéles, nagy felbontású, művészi képsorain szinte megelevenednek Tutanhamon kincsei. A termékeny Vannini végigfotózta az „Aranyifjú” teljes, több mint 5 400 leletből álló sírkamráját.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!