Program


Advent hajnalán - A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje - Advent a Várkert Bazárban
2

Advent hajnalán - A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje - Advent a Várkert Bazárban

A világ egyik legnagyobb hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 2. szombat, 19:00

A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tár fel egy unikális zenei világot. Felcsendül majd a kortárs amerikai zeneszerző, Randol Alan Bass: Gloriája, amely már a karácsonyi angyalkórust idézi: -„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!” Az egyházzenei összeállításban az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, ezért a Mária-imádság sorai többször elhangzanak majd az est során.

Az Advent hajnalán - ünnepváró koncerten Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Szergej Rachmanyinov zeneszerzők szerzeményei és Nagy László Adrián J.S. Bach Magnificatjának átiratából készült művéből, a Jazznificatból hallhatók majd részletek, amiben a Bach témái új öltözetet kapnak bluesos, funkys, gospeles és rockos stílusjegyekkel fűszerezve. 

2020 decemberében az Európai Műsorsugárzók Uniója (European Broadcasting Union - EBU) körkapcsolásban közvetítette azt a karácsonyi koncertet, amelyen a Honvéd Férfikar ezzel a műsorral képviselte Magyarországot. Az adást a szervezet 55 országában hallhatta a közönség. 

Közreműködnek a Honvéd Férfikar szólistái, Nagy László Adrián (zongora), Frey György (basszusgitár), Pusztai Csaba (ütőhangszerek) 

Vezényel: Riederauer Richárd 

Műsorvezető: Somogyi Roxána 

Ajánlatunk


A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az MVM Dome-ban mutatja be a kosárlabdázás legnagyobb trükkjeit. A show a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében érkezik hazánkba.

„Improvizációs gasztroszínház – sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója.

zenés party két részben

Ajánló


Történik egy darabjaira hullott családban, amelynek tagjai nem képesek valóban beszélni sem magukról, sem egymásról. Az élet meg csak telik,…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!