Program


AHA Kollektíva: Dense Piece

AHA Kollektíva: Dense Piece

színházterem
jegyár egységesen: 3800 Ft
támogatói jegy: 8000 Ft
időtartam: 50 perc
korosztály: 6+

Aktuális előadások



A Dense Piece című előadás központi témája a sűrűség. A mozgásanyag az intenzív igénybevétel, a dinamikus koncentráció, az állandó konfrontáció, a testi és szellemi

síkon érkező információáradat hatásaival dolgozik. Az előadókban kialakuló ellentmondások és a köztük létrejövő kölcsönhatások, ütközések a kiszámíthatatlan változás élményét nyújtva építenek közösségi tapasztalatot. A folyamatot a fizikális teljesítményre, a mozgásállapotok és a tér sűrítésére irányuló szándék vezeti. A táncosok magukra, egymásra, és az általuk létrehozott működésre figyelve, a külvilág hatásait kizárva haladnak végig az önmagát dinamóként újra és újra energetizáló íven, amely a rendszerek megbontásával formálódik, változtat a struktúráján és élteti a történéseket.

Az AHA Kollektíva hat tagja 2020 óta dolgozik együtt, mint alulról szerveződő csoport. Négyen a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában is együtt nevelkedtek osztálytársként: Eyassu-Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola és Piti Vivien. 2016-tól tanulmányaikat a salzburgi kortárstánc főiskolán – SEAD – folytatták, ahol megismerkedtek a kollektíva két másik tagjával: Kancsó Lucával és Oláh Balázzsal. Közösen vehettek részt órákon és vendég tanárok által készített kreációkban, így szakmai és baráti kapcsoltuk megalapozódott, elmélyült. Hazaköltözésük után szabadúszó táncalkotóként kezdtek el dolgozni. Különböző projektekben kaptak feladatokat, azonban fontos volt számukra az együtt gondolkodás és egy ötlet, érzet hosszabb távú fenntartása, kibontakoztatása. Egy olyan közeg létrehozása motiválta őket, ami folyamatosan igénybe veszi kreativitásukat, ahol a projekt alapú működés helyett hosszabb távon gondolkodhatnak együtt. Hosszú távú terveik közé tartozik különböző workshopok szervezése, ahol megoszthatják érdeklődésüket a hazai kortárstánc szcéna szereplőivel. Emellett hasonló irányultságú csoportokkal való kollaboráció is motoszkál bennük.

Fontos számukra a barátságon, tiszteleten és bizalmon alapuló együttműködés, és egy biztos lábakon álló közösség megteremtése.

Alkotók: Eyassu- Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola, Kancsó Luca, Oláh Balázs, Piti Vivien

Zene: Porteleki Áron

Fény: Rovó Virág

Konzulens: Szabó- Székely Ármin

 

Producer: SÍN Művészeti Központ

Ajánló


Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A legismertebb ABBA slágerek válogatása.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!