Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 24. csütörtök, 19:00

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Néphagyomány a fejlesztő pedagógiában

 

Tatárné Nagy Ágnes munkásságát a néphagyomány és a fejlesztő pedagógia egyedi találkozása jellemzi: néptánc foglalkozást tart óvodáskorú mozgássérült gyermekeknek, baba-mama csoportot és gyermek néptánccsoportot vezet. 

A konduktív pedagógia a mozgássérült gyermekek fejlesztésével és rehabilitációjával foglalkozik. Ágnes ebbe, a Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagógiai módszerbe szövi bele az énekes-mozgásos népi játékok és a néptánc elemeit. 

Hogyan ér össze a gyermekfolklór és a konduktív pedagógia eszköztára? A gyakorlatban is jártas fiatal neveléskutató szakember segítségével ezt az izgalmas témát járjuk körbe a februári Általvető műsorában. 

 

Házigazda: Sándor Ildikó 

Közreműködik: Guessous Mesi (és Barvich Iván, Boros Gerzson Dávid)

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!