Program


Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg Szabó Magda személyét és kultikus műveit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 17. kedd, 19:00

Várkert irodalom
Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás"
Szabó Magda arcai

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót.

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg személyét és kultikus műveit. Bemutatkozik a pályáját kezdő költő, a tiltásban tanárrá váló alkotó, a feleség, a prózaíró, az örök mérce, a sikeres és a magának élő író. Sokadik estünk ez Szabó Magda körül, akihez több generációnak van kapcsolódási pontja. Szabó Magda bátor szerző, műveiben mások mellett saját élete és családja is terítékre kerül, ami a traumák oldását vagy feloldhatatlanságát is megmutatja.

Tartsanak velünk ezen az ünnepi Szabó Magda-esten, ahol a szövegeket felolvasószínházban Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek tolmácsolják, író vendégeinkkel pedig személyes kapcsolódásaik és számukra fontos szövegeik által kerülhetünk közelebb a kikerülhetetlen életműhöz. 

Közreműködők:
Verebes Linda
Pindroch Csaba
Szabó T. Anna
Grecsó Krisztián

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

„Improvizációs gasztroszínház – sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója.

Ajánló


A Recirquel az idei téli szezonban az évek óta telt házzal játszott Kristály felújított verziójával tér vissza. Az év végi…

New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az Illúzió mesterei!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!