Program


Bach: János-passió - Concerto Budapest 23/24 G1

Bach: János-passió - Concerto Budapest 23/24 G1

MŰSOR:
J. S. Bach: János-passió, BWV 245

Közreműködik: Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karigazgató: Nemes László Norbert)
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 29. péntek, 19:30

„Az 1724-es passióbemutató adott először alkalmat Bachnak, hogy művészi egyéniségével meghatározza a nagypénteki vesperást, amely csak azelőtt vált az év legfőbb zenei eseményévé […]. Bach soha nem volt még olyan helyzetben, hogy ennyire látványosan bizonyíthassa képességeit, egyetlen bemutató sem követelt tőle ilyen kivételesen komoly felkészültséget, és egyik sem gyarapította ilyen mértékben tapasztalatát a nagyszabású kompozíciók terén.” Johann Sebastian Bach tudós monográfusa, Christoph Wolff értékelte ekképp a János-passió jelentőségét a komponista pályafutásán. Bárcsak mi is megfogalmazhatnánk ily artikuláltan, hogy számunkra mit is jelent ez a hatalmas Bach-mű! Bár Pilinszky János voltaképp megtette helyettünk, amikor a János-passió kapcsán ezt írta: „Mennyország-érv ez a zene, bizonyítéka annak, hogy ellentétek nélkül is van élet, sőt, az ellentétek nélküli életnek lendülete a leghatalmasabb, a »legizgalmasabb«.” Keller András ezúttal az Új Liszt Ferenc Kamarakórussal és nagyszerű szólistákkal, így többek között a világszerte ünnepelt Evangélistával, az osztrák Bernhard Berchtolddal készül megszólaltatni az európai zene, s egyáltalán – az európai kultúra e kikezdhetetlen csodáját.

Ajánlatunk


Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka – Barátok közt; valamint Madár Veronika és Suhajda Dániel – Jóban Rosszban) ebben a különleges vígjátékban.

ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!