Program


Balázs Elemér Group - vendég: Szulák Andrea - Magyar Slágerek Másképp

Balázs Elemér Group - vendég: Szulák Andrea - Magyar Slágerek Másképp

A Balázs Elemér Group feldolgozásában, és előadásában elhangzó klasszikus magyar slágerek bemutatása.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 20. vasárnap, 19:00

Az előadott dalok magyar nyelven szólalnak meg, bemutatva az 1950-es évektől 1980-as évekig íródott klasszikus örökzöld slágerek egy részét a jazz műfajában újraértelmezve. A Balázs Elemér Group feldolgozásában idáig ezek a dalok nem szólaltak meg, így egy most születő zenei produkcióval találkozhat elsőként a közönség.

A Balázs Elemér Group Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, melyet a nemzetközileg is széles körben elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapított 2000-ben. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl. Fonogram díj – 2005, és 2016); továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid).
A Group kiemelkedően egyedi hangzásvilágot alakított ki, melyet leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez, a férfi- és női hang érdekes kontrasztjával színesítve. Zenéjük rendkívül változatos; szívesen kalandoznak a zenei műfajok világában, egyúttal a legkülönbözőbb kultúrákból merítve inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumjaikon is, hiszen mind egyedi hangulatokat, zenei világot ragadnak meg és közvetítenek: Magyar népdalok című lemezükön magyar népdalokat egyesítették jellegzetes stílusukkal, míg az Early Music című albumukon, amin Nuria Rial, az ECHO Klassik díjas katalán szoprán énekesnő működött közre, barokk zenét ötvöztek jazz-el. Időközben mindkét lemez bearanyozódott, az Early Music pedig Európa-szerte sikert aratott, többek között szerepelt az Innsbruck-ban megrendezésre kerülő világhírű Régi Zene Fesztiválon.

Kritikusok szerint zenéjük az a fajta elmélyült zene, amely bármilyen szituációban hallgatható. “Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi,hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg hangszerét – mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni.” – nyilatkozta a méltán világhírű Pat Metheny.

A 2015. decemberében megjelent, Örök szerelem alcímet viselő album számlistáját a zenekar rajongótábora állította össze kedvenc dalaiból és “az év jazz-albuma” Fonogram díjjal tüntette ki a szakmai zsűri 2016 nyarán.

vendég: Szulák Andrea

Balázs Elemér – dob,
Balázs József – zongora,
Magyar Bori – ének,
Szakonyi Milán – ének,
Komjáti Áron – gitár,
Czibere József – ütőhangszerek,
Lakatos Pecek Krisztián – nagybőgő

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Vásároljon komplex élményt, tekintse át ajánlatainkat! Rendelje meg előre az ebéd- vagy vacsoramenüt, vagy válasszon étel- és ital vouchereink közül!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!