Program


Binder Quartet: Blumenseele - lemezbemutató koncert

Binder Quartet: Blumenseele - lemezbemutató koncert

Bluemnseele

Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét
Fonay Tibor – nagybőgő
Hidász Tamás – dob

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 18. csütörtök, 17:00

A Blumenseele Binder Károly mélyen lírai  ugyanakkor optimizmussal teli izgalmas ritmusokkal hangulatokkal érzelmekkel telített, kitűnő hangszerelésben megszólaló lemeze. A darabok mélyen ihletett, kitűnő kompozíciók, melyek a szerző zenei és kompozíciós sokoldalúságáról és jártasságáról szólnak. A művekben a klasszikus zene a jazz muzsika és a népzene is megjelenik izgalmas és virtuóz formákban  úgy a kompozíciókban, mint az előadásukban is. A Májustánc páratlan ritmusokkal tűzdelt népzenei ihletettségű sodró erejű darab. A Hajnali ringató csupa finomság 5/4 es lüktetésű gyönyörű téma átölelő bőgő hangokkal és szárnyaló szólókkal. Az Idő Virágai a legösszetetteb darab, melyben a klasszikus zongorajáték felvillanásai mellett kitűnő jazz szólókat hallhatunk. Az Óvó szárnyaidon című darab közepén izgalmas 7/4 es basszusklarinét  és kítűnő dob szóló kergeti egymást, hogy utána valóban szárnyra keljünk. A címadó Blumenseele kompozíció méltó összefoglalása mindannak a színes, hangulatokban és érzelmekben gazdag zenei anyagnak, melyek előtte felcsendűlnek és magunkkal viszünk odabentre...

 

Május Tánc / May Dance  

Hajnali Ringató / Rocking at down   

Óvó szárnyaidon / Guarding your Wings 

Az idő virágai / Flowers of The Time  

Sehol sem vagyok / I am nowhere to be found 

Blumenseele 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t. Ide invitáljuk nézőinket, ebbe a luxussal, féktelenséggel, és kétségbeeséssel teli világba, amit egyetlen, vég nélküli kérdés hajt: hol vagy?

A világhírű film alapján készült színpadi játék hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját.

Ajánló


A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

Az elmúlt évtizedekben páratlanul sikeres pályáján megjárta a világ nagy operaszínpadait, köztük a bécsi Staatsopert, New York-i Metropolitant, a milánói…

Bródy János 2022. november 12-én újra a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!