Program


Bölcs Náthán
9

Bölcs Náthán

mese ínséges időkre - két részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 21. péntek, 19:01

Bölcs Náthán
Szerző: G. E. Lessing
Fordító: Lator László

A kor, amelyben élünk, és a világ, amely körülvesz bennünket, sajnos ismét különféle válságoktól terhelt. Ilyen időkben megnövekszik az igény valami egyetemesre, ami a különbségeken túlmutat. Ennek megtalálásához elengedhetetlen az a szellemi tolerancia, hogy a másikban elsősorban az Embert lássuk, és ne falakat építsünk, amelyek rendre megosztanak minket. Gotthold Ephraim Lessing főművét, a Bölcs Náthánt szinte napra pontosan 240 évvel ezelőtt, 1783. április 14-én mutatták be először Berlinben. Az elmúlt évszázadok nemhogy nem kezdték ki a nagyhatású drámai költeményt, de az általa felvetett kérdések ugyanolyan aktuálisak ma is, ha nem még égetőbbek: vallási tolerancia, emberség, szívbéli jóság.

Szereplők
Szaladin szultán........................................................................................... Sághy Tamás
Szittah, a húga............................................................................................. Závodszky Noémi
Náthán, gazdag jeruzsálemi zsidó............................................................... Trokán Péter
Recha, a fogadott lánya............................................................................... Fehér Diána Aida
Daja, keresztény nő Náthán házában, Recha társalkodónője..................... Tóth Ildikó
Egy ifjú templomos lovag............................................................................. Sarádi Zsolt
Egy dervis.................................................................................................... Kuna Károly
A jeruzsálemi Pátriárka................................................................................ Imre Krisztián
Egy barát...................................................................................................... Kozáry Ferenc
Hangdrum.................................................................................................... Kanalas Attila

Alkotók
Jelmeztervező:  Kovács Yvette Alida
Díszlettervező: Szikora János
Videó: Torma Sándor    
Súgó: Weil Szilvia
Ügyelő: Kalmár Johanna    
Produkciós asszisztens: Pásztor Richárd
Rendező: Szikora János

Bemutató időpontja: 2023. 04. 21.
Az előadás időtartama: két óra egy szünettel

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kökény Attila és Rakonczai Viktor nagyszabású koncerttel készül az MVM DOME-ban megrendezésre kerülő Kökény Attila 50. születésnapi eseményre.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!