Program


Budapesti bemutató - A Szőke Ciklon • Viharsarok Táncszínház

Budapesti bemutató - A Szőke Ciklon • Viharsarok Táncszínház

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 19:00

A Viharsarok Táncszínház táncosai nemcsak, hogy lekövetik, de néhol még diktálják is a tempót. Kaland, banditák, lopott gyémánt, szerelem és sok-sok félreértés. Csalfa lányok, sok táncot lejtő legény – egy eltáncolt Rejtő-regény.

Rejtő Jenő: A Szőke Ciklon című kalandos regénye igen csekély számú feldolgozást, színpadra állítást ért meg. A klasszikus mű táncos adaptációját elsőként a Balassi Közalapítvány Viharsarok Táncszínháza állította színpadra, az író halálának 80. évfordulójának tiszteletére.

A Szőke Ciklon című eltáncolt regény ősbemutatója a nemzeti hagyományokból építkezve, a társművészeteket is beemelve teremt színvonalas, művészi produkciót.

A táncnyelv segítségével a néző egy utazáson vesz részt. Dinamikus, látványos, showszerű táncos betétek jelennek meg a darabban. A londoni színben swingés ír sztepp, a párizsi részben a Mouline Rouge hangulatát idéző látványos kán-kán, a svájci jelenetben bajor, cseh és német polgári táncok láthatók. Az Andalúziában játszódó jelenteben flamencót, míg a Marokkói részben chaby-t láthat a néző. Mindezekhez látványos jelmezek párosulnak, melyek a gyors helyszínváltások miatt gyors átöltözést, tapasztalt jelmezkezelést igényelnek. 

Társművészetek bevonásával a darabban megjelennek akrobatikus és színpadi kortárs elemek.

A darabban a narrátor szerepét (aki RejtőJenő – P. Howard megszemélyesítője) Csomós Lajos, Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

Evelyn Weston: Fazekas Döníz

Lord Bannister: Oláh Dániel

Charles Gordon: ifj. Mlinár Pál

Rayne: Tóth Luca

Corned-Beef: Gáspár Bendegúz

Eddy Rancing: Mlinár Péter

Mr. Knickerbock: Vig Péter

Gréte Wollishoff: Kis Anna Borbála

Oscar: Sefkovics Máté

Shirley: Nagy Anett

Jessica: Földes Roxána

Rejtő Jenő hangja: Csomós Lajos (Jászai Mari-díjas színművész)

 

Rejtő Jenő azonos című regénye alapján írta: Szabó Attila 

Hang: Tóth Gábor

Fény: Kiss Dániel

Kellék: Vigné Mlinár Zsuzsa

Jelmez: Mlinár Péter

Díszlet: Lenkefi Zoltán 

Zene: Lovas Gábor

Koreográfus-asszisztens: Mlinár Péter

Rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál

 

 

A hangfelvételek a KOHA hangstúdióban készültek.

 

Ajánlatunk


Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Tartson velünk egy igazi házibuliba!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!