Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ - HOSSZÚHAJÚ VESZEDELEM • GG Tánc Eger

BUDAPESTI BEMUTATÓ - HOSSZÚHAJÚ VESZEDELEM • GG Tánc Eger

A 2022/2023-as dupla évfordulós színházi évadban ismét különleges táncszínházi produkcióval készül a GG Tánc Eger a 2012 óta minden évben szeptember utolsó hetében megrendezésre kerülő Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 4. kedd, 19:30

Topolánszky Tamás társulatvezető a színház névadója születésének 160., halálának 100. évfordulójára élvonalbeli, prominens magyar koreográfusokat kért fel, hogy készítsenek önálló táncetüdöket Gárdonyi: Hosszúhajú veszedelem című novellafűzérének egy-egy gyöngyszeméből. 

12 megrögzött agglegény felfedi a nagy titkot: miért nem nősültek meg!

A magányos urak meséi várakozásunk ellenére a halálig őrzött első szerelem emlékét idézik fel: élettörténeteikben a szerelmeseknek rajtuk kívül álló okok miatt kellett elszakadniuk egymástól… 

Ez az érzelmi tartalom indította el a koreográfusok teremtő fantáziáját. Az egymáshoz társított tánckompozíciókból az évtizedeken át elfojtva parázsló fájdalom remegése, a be nem teljesedett szerelem örök szépsége sugárzik.

 

Táncolják: a GG Tánc Eger táncművészei 

Zeneszerző: Halász Gábor

Jelmez/látvány: Bati Nikolett

Koreográfusok: Kulcsár Noémi, Feledi János, Grecsó Zoltán, Halász Gábor, Topolánszky Tamás

 

Támogatók: EMJV, Gárdonyi Géza Színház, NKA, KIM

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!