Program


Dawn Brothers – Ripoff Raskolnikov Band / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST - AMSTERDAM

Dawn Brothers – Ripoff Raskolnikov Band / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST - AMSTERDAM

A Rotterdamból származó holland roots-rock zenekar, a Dawn Brothers és az idestova húsz éve Magyarországon is élő osztrák dalszerző-előadó, Ripoff Raskolnikov formációja, a Ripoff Raskolnikov Band régóta ismeri egymást - a Dawn Brothers dobosa, Rafael Schwiddessen ráadásul beszél magyarul, hiszen félig magyar származású.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 18. vasárnap, 20:00

Hiába kerülgették egymást jó ideje, még soha nem adtak közös koncertet - egészen mostanáig. A Müpa színpadán történik meg először, hogy a két együttes egy estén lép színpadra, ráadásul úgy, hogy közös dalokkal is készülnek.

Ripoff Raskolnikovot még a Müpa közönségének sem kell bemutatni, hiszen a gitáros-énekes lényegében tiszteletbeli magyarként a hazai bluesos, folkos, americana stílusú dalszerző-előadó színtér egyik központi figurája, aki már fellépett korábban az intézményben. Dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát felölelik, Ripoff egyedi hangvételben szól szerelemről, szenvedélyről, veszteségről, a mindennapok nehézségeiről, de a szépre való törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről is..../> A régisulis roots zenéket pazar vokálharmóniákkal, múltba révedés helyett inkább jövőbemutatóan játszó Dawn Brothers már talán kevésbé ismert itthon - bár már léptek fel Magyarországon -, pedig érdemes ismerni őket, és ezen a koncerten lehetőségünk is lesz a közelebbi kapcsolat kialakítására. Ezt legkönnyebben a zenekar dobosa, Rafael Schwiddessen felől kezdhetjük, aki félig magyar származású. A Devich-unoka (nagyapja Devich Sándor hegedűművész volt) magyarul is tud, de azt a zenei nyelvet szintén tökéletesen beszéli, amely Ripofféknak ugyanúgy sajátja, így a két együttes természetesen a közös hangot is megtalálja az este során - együtt előadott dalok formájában is.

Rendező: Müpa

Dawn Brothers:

dob, ének: Rafael Schwiddessen
gitár, ének: Bas van Holt
billentyűk, ének: Rowan de Vos
basszusgitár, ének: Tammo Deuling

Ripoff Raskolnikov Band:

ének, gitár: Ripoff Raskolnikov
zongora: Nagy Szabolcs
basszusgitár: Varga Laca
dob: Gyenge Lajos

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!