Program


Dido & Aeneas

Dido & Aeneas

Henry Purcell
DIDO & AENEAS
Opera in three acts, one part, in English, with Hungarian and English surtitles
 more

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Saturday, October 22 2022 7:00PM

Henry Purcell’s epic masterpiece, Dido and Aeneas has to do with the Trojan War. But what is even more important than the historical background of this hour-long little gem is love – as Dóra Barta, the director of the production highlights it, “Humanity has long known that if there is something you can die of, Love is certainly such a thing. Whether it is happy or not, returned or unrequited, one thing is sure: it is dead serious business. The tragic-ending romantic affair enfolding between the queen of Carthage and the Trojan hero was made into a grand classic of universal cultural history by Virgil, but it was the thirty-year-old Henry Purcell whose music made its heroes rise to the stars, among which they have been shining with never fading light for three and a half centuries now.”

 

AUTHORS
Librettist: Nahum Tate
Director and choreographer: Dóra Barta
Set designer: Ildi Tihanyi
Costume designer: Andrea Kovács
Lighting designer: Zoltán Katonka
Dramaturg: András Almási-Tóth
Musical director: László Bartal

Our offer


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden pontján ismertté váltak. 2023. április 19-én újra hazánkba látogat, a Budapest Sportarénába!

FENYŐ NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! Ez őrület!!! Sőt, tiszta számmisztika! Nem elég, hogy Fenyő 75…, nem elég, hogy egész évben PÁBIJUBILEUM, most pedig egy igazi, utánozhatatlan FENYŐ ÜNNEP következik, pontosan a 25.!!!

Suggestions


Meglepetés a javából! Ez az a koncertünk, amelyre hónapokkal előre kell jegyet vadásznia annak, aki szeretne jelen lenni. Hogy mi…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.