Program


Enigma

Enigma

Balettest két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 12. vasárnap, 19:00

Hans van Manen / Erik Satie

Trois Gnossiennes

A Trois Gnossiennes Erik Satie mágikus szépségű remekére építve egy különös viszony képét vázolja fel. Az érzékeny ecsetvonásokkal vázolt kettős portréban bizalom, az alá-fölérendeltség, a viszonylagosság, egymásra utaltság képei villannak elő. Manen lírai és groteszk elemeket mesterien váltogatva, emlékezetes jegyeket összeszőve ábrázol monológokat és dialógust, szimbolikus pillanatokat egy intim mélységekben gazdag kapcsolatról. Az egyszerű pózok bravúrosan akrobatikussá emelkedése, az ernyedő, megéledő testtel folytatott talányos és rendkívüli játék teszi felejthetetlenné e sűrű és rövid alkotást.
 

Sharon Eyal / Gai Behar / Ori Lichtik

Bedroom Folk

Sharon Eyal és Gai Behar a mai kortárs táncművészet egyik legizgalmasabb, legeredetibb alkotópárosa. A jeruzsálemi születésű Eyal Izrael kiemelkedően fontos Batsheva Táncegyüttesének balerinája, majd koreográfusa volt, mielőtt 2013-ban megalakította saját együttesét, a L-E-V Companyt, amellyel többször is vendégszerepelt Budapesten. Tel-avivi alkotó- és élettársa, Gai Behar DJ és underground kreatív szakember. 2015-ben alkották meg a Holland Táncszínház (NDT 1) számára a Bedroom Folkot, amely a Strong Language című táncest egyik darabja volt. A félórás koreográfiában egyenlő arányban kap hangsúlyt a zene (vagy inkább a ritmus), a tánc és a fény. Rendezett káosz ez, amely a jövőbe mutat, s amely szétszedni kívánja a klasszikus esztétikájú balett mozdulatvilágát és tartását, hogy más módon rakja össze újra.

 

Sol León & Paul Lightfoot / P. Prado / A. Dominguez / E. Lecuona / R. Barretto / Trio Los Panchos

Sad Case

„Utólag vesszük csak észre, hogy az energia minden. Amikor a Sad Case-en dolgoztunk 1998-ban, Sol terhessége már előrehaladott állapotban volt, az érzelmek és a hormonok az egekben jártak. A nevetés, az őrület és az előttünk álló ismeretlen adta izgalom növelte hormonszint maga volt e mű köldökzsinórja” – emlékszik vissza a balett keletkezésére az angol Paul Lightfoot, aki a spanyol származású Sol Leónnal egyszerre jegyzi az előadás koreográfiáját, díszlet- és jelmeztervét. 2020-ig León művészeti tanácsadója, Lightfoot pedig művészeti vezetője volt a Holland Táncszínháznak (NDT), és közösen mintegy hatvan alkotást hoztak itt létre, köztük a Sad Case-t, melyre kétségkívül alkotásaik fő pilléreinek egyikeként tekinthetünk. A darabban a mexikói mambó zenére látható meglepő mozdulatok tükrözik a szatirikus és a komoly közötti feszültség folyamatos keresését. Az Opera régi álma és terve válik valóra azzal, hogy ezúttal a magyar közönség számára is láthatóvá teszi ezt az ellenállhatatlan, modern táncdarabot.
 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!