Program


Friss Folk / Tímár Sára és zenekara: Ének a határtalanról
2

Friss Folk / Tímár Sára és zenekara: Ének a határtalanról

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 25. szerda, 20:00

Friss Folk / Tímár Sára és zenekara: Ének a határtalanról

Közreműködik:
Tímár Sára - ének
Szabó Dániel - cimbalom, ének
Bolya Mátyás - koboz
Nyitrai Tamás - hegedű
Fekete Márton - brácsa
Lelkes András - bőgő
Hargitai-Halászi Lehel - furulya, ütőgardon

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese 2011-ben nyerte el a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Bár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékén szerzett előadói és tanári diplomát, érdeklődési köre kiterjed a népzene határterületeire is. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

Saját zenekarát 2009-ben alapította, azóta külföldi és belföldi koncerteket adnak, és számos népzenei hangzó anyagon hallhatók. 2018-ban jelent meg Minek nevezzelek... című autentikus népzenei lemezük, szintén 2018-ban a Református hálaének népzenével címet viselő album, 2020-ban pedig Feljött immár az a csillag címmel karácsonyi kislemezt készítettek a Gryllus kiadó felkérésére. Ez az anyag előfutára annak a zenei hangzásnak, amit a zenekar napjainkban képvisel. Mindhárom lemezt a Gryllus kiadó gondozásában adták ki, és a Zeneakadémián mutatták be teltház előtt.

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem. Ezekben a témákban tükröződik az énekes előadónak lelki világa és igénye a leglényegesebb életesszenciák megélésére. A versek és népdalok zenei kísérete hűen tükrözi annak mondanivalóját: hol felemel, magasba repít, hol pedig az emberi lélek mélyebb rétegeit feszegeti.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!