Program


Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop
3

Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop

Varga Veronika a Zeneakadémia magyar népi énekművész szakán végzett, zenei tevékenysége azonban száz százalékosan a görög és a balkáni tradicionális, valaming népzene ihletésű művészi dalokra összpontosul (Babra, BudaPesme, Esperia). Habár családi szál meglétéről nincs tudomása, ebben a zenei elköteleződésben teljesen megtalálta azt a világot, amelyhez igazán közel érzi magát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 21. szerda, 18:30

Az ISON-ban most egy olyan, kifejezetten éneklés fókuszú workshopon vehetnek részt az érdeklődők, mely a sokak által imádott és vágyott tengert idézi meg görög népdalokon keresztül. A dalokat bárki elsajátíthatja zenei vagy nyelvi előképzettség nélkül is, hiszen azokat a workshopon a leginkább hagyományos módon, hallás után fogják megtanulni a résztvevők. A dallamok megformálásában elsődleges szempont az alapok magabiztos elsajátítása, valamint egyszerűbb dallamdíszítési módok megismerése és imitálása. A görög szövegekhez teljeskörű kiejtésbeli  instrukciót és természetesen fordítást is kapnak a résztvevők – a workshopot különösen ajánljuk görög nyelvet épp tanulóknak vagy a nyelvvel ismerkedni vágyóknak.

A dalanyag nem területi, hanem tartalmi szempontból kerül kiválasztásra, így akár több dialektus énekstílusával is megismerkedhetnek a workshopra jelentkezők, amelyekről háttérinformációk is elhangzanak majd. Emellett lehetőség lesz akár egyszerű szólamok éneklésére is, ami a csoportos éneklést még nagyobb élménnyé varázsolja.

A workshop további különlegessége, hogy kreatív eszközöket is alkalmaz az egyéni zenei invenciók, illetve az ösztönös zenei aktivitás elősegítése érdekében: a program része lesz a játékos zenei és ritmikai rögtönzés, amihez kiindulási alapot adhatnak a megtanult dallamok. Az improvizáció azért kap szerepet a workshopon, mert általa egy sokkal közelebbi zenei kapcsolatot tud kialakítani az éneklő nemcsak saját és társai hangjával, de magával az elsajátított zenei anyaggal is.

Az éneklésen túl az egyéni benyomások és asszociációk megosztása, tehát a témáról való beszélgetés is a workshop részét képezi, hiszen fontos cél, hogy a résztvevők egymást megismerő, inspiráló, megtartó közösséget tudjanak kialakítani.

Ajánlatunk


#transzformáció #dinamika #határok leküzdése

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Gioachino Rossini OLASZ NŐ ALGÍRBAN Opera két felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az Illúzió mesterei!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!