Program


Hatker hatkor - Az Andrássy út szecessziós csodája - a Párisi Nagy Áruház

Hatker hatkor - Az Andrássy út szecessziós csodája - a Párisi Nagy Áruház

Az évek óta zárva lévő Párisi Nagy Áruház a magyar késő szecesszió különleges alkotása és a 20. század egyik legnépszerűbb fővárosi áruháza volt. Zárványként megőrizte a korábban e helyen álló Terézvárosi Kaszinó dísztermét, mely fővárosunk egyik legelegánsabb, Lotz Károly és Feszty Árpád mennyezetképeivel ékített belső tere.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 9. kedd, 18:00

A vetítettképes előadáson megismerkedünk a Párisi Nagy Áruház megálmodójával, Goldberger Salamonnal, fantasztikus építészével, Sziklai Zsigmonddal, és nyomon követjük a vállalkozás kalandos sorsát is – a legendás 96 filléres osztálytól „Divatcsarnokká” válásáig. Oly rejtélyekre is fényt derítünk, hogy miért került sor a Terézvárosi Kaszinó elbontására alig 30 évvel megépülése után, valóban volt-e jégpálya a Párisi Nagy Áruház tetején, és mely korabeli hírességek bukkannak fel a díszterem allegóriái esetében.

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!