Program


Hatszemközt - Beszélgetés irodalomról és zenéről - kamara.hu – Doktor Faustus -

Hatszemközt - Beszélgetés irodalomról és zenéről - kamara.hu – Doktor Faustus -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 19. vasárnap, 17:00

Beethoven: 16. (F-dúr) vonósnégyes, op. 135 – 3. Lento assai, cantante e tranquillo
Merel Quartet: Mary Ellen Woodside, Edouard Mätzener (hegedű), Alessandro D’Amico (brácsa), Rafael Rosenfeld (cselló)

Házigazda: Simon Izabella és Várjon Dénes
Vendég: Bánsági Ildikó

„Nem a másiknak az érdeklődése a döntő, hanem a magunké, vagyis az, hogy érdeklődést keltsünk, ami csakis akkor történhet, de akkor viszont föltétlenül meg is történik, ha bennünket magunkat alapvetően érdekel valamely tárgy” – olvashatjuk a Doktor Faustusban. Simon Izabellát és Várjon Dénest nagyon is sok tárgy érdekli, így a zenén túl az irodalom is. Épp ezért a kamara.hu elengedhetetlen kísérőprogramja az a beszélgetés, amikor a művészeti vezetők egy-egy irodalmi, színház- vagy filmművészetből ismert személyiséget faggatnak zene és irodalom kapcsolatáról, művészetek határmezsgyéiről, alkotói folyamatokról, zenei emlékekről. Elengedhetetlen, hiszen a fesztivál koncertjeinek is szerves része az irodalom, és fontos, hogy ez a társművészeti viszony ne csak a zene hangjain bontakozzon ki. Spiró György, Szabó T. Anna, Dragomán György, Boldizsár Ildikó, Enyedi Ildikó, Mácsai Pál, Závada Pál, Nádas Péter és Tóth Krisztina után ezúttal az operai génekkel is rendelkező Bánsági Ildikó osztja majd meg gondolatait a fesztivál közönségével. A társalgást ezúttal is zene teszi teljessé: Beethoven a regényben sokat boncolgatott kései korszakának egyik darabja szólal meg.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

SOROZAT:

kamara.hu

Ajánlatunk


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Ajánló


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!