Program


Haydneum Őszi Fesztivál "Haydn és London" Le Concert de la Loge, Orfeo Zenekar
2

Haydneum Őszi Fesztivál "Haydn és London" Le Concert de la Loge, Orfeo Zenekar

„Haydn és London” - eredeti hangzásélmény két zenekar egyesülésével!
Le Concert de la Loge, Orfeo Zenekar
Koncertmester: Julien Chauvin

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 25. kedd, 19:30

Antonio SALIERI: Les Horaces, 1786 – Nyitány
Joseph HAYDN: D-dúr „Az óra” szimfónia No. 101 Hob. I:101
Luigi CHERUBINI: Démophon, 1788 – Nyitány
Joseph HAYDN: G-dúr „Katona” szimfónia No. 100 Hob. I:100

Joseph Haydn Salomon impresszárió meghívására érkezett Londonba, és itt komponálta tizenkét utolsó szimfóniáját (a 93.-tól a 104.-ig), életművének monumentális darabjait, a „London” szimfóniákat (1791-1795). Ezek a művek nem csak szimfonikus zenéjének kicsúcsosodását jelentik, hanem a kor nyilvános koncertjeinek törekvéseit is kifejezik: hatalmas zenekar állt Haydn rendelkezésére, a repertoár esetén manapság megszokottnál csaknem kétszer nagyobb, a fúvósok számát például megduplázták. A Haydneum ezt a hangzásbeli élményt kívánja feleleveníteni közönsége számára, amikor a jól ismert műveket egészen rendkívüli előadásban tolmácsolja. A 100. („Katona”) és a 101. („Óra”) szimfónia mellett két operanyitány is szerepel a programban, mindkettő a Párizsi Opera megrendelésére készült, az egyik Salieri Horatiusok (1786), a másik Cherubini Demophoon (1788) című operájából való. Mindkét itáliai születésű művésznek – egyikük Bécsben, másikuk Párizsban telepedett le – alkalma nyílt találkozni Haydnnal, de elsősorban inspirációt merítettek zenéjéből.

Fotó:
Franck Jueri (Le Concert de la Loge)
Márkos Tamás (Orfeo Zenekar)

Ajánlatunk


A Kowalsky meg a Vega zenekar 20 éves jubileumát ünnepli jövőre! A jeles alkalomból egy közös nagy ünneplésre és egy fergeteges évindító nagy bulira hívnak mindenkit 2023. február 18-án, a Papp László Budapest Sportarénába!

Cirkuszi karácsonyi játék Jókai Mór novellája alapján

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Ajánló


Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban Az előadás megtekintése 6 éven aluliak…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!