Program


Helytörténeti séta-Nagytétény története

Helytörténeti séta-Nagytétény története

Helytörténeti séta: Élet a kastély körül - Nagytétény története

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 27. szombat, 15:00

HELYTÖRTÉNETI SÉTA - NAGYTÉTÉNY TÖRTÉNETE

A nagytétényi Száraz-Rudnyánszky kastély sokaknak csak egy elsuhanó sárga folt a 6-os úton autózva, vagy a vonaton ülve.
De vajon kik lakták a kastélyt? Hogyan épült fel? Miért pont ide? Mi minden történt a főúri rezidencia árnyékában?

Helytörténeti sétánkon megismerjük a kastély hányatott sorsát, illetve a körülötte kialakuló település, Nagytétény fejlődéstörténetét.

A település a római katonák, a megerősödő kereszténység, a betelepülő zsidó közösség hétköznapjainak, földesúri visszaéléseknek, örömöknek, bánatoknak helyszíne - ezekbe nyerünk betekintést a kastélytól az elhagyatott zsidó temetőig tartó sétánkon.

A sétát vezeti: Vágvölgyi Anikó

Találkozó a Nagytétényi Kastély bejárata előtt.

Ajánlatunk


Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, tisztelet, szorgalom, segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Persze ki-ki a maga módján.

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel élte, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatott.

Húsz éve tartottuk az ősbemutatót, több száz telt házas előadás után pedig most újra műsorra tűzzük a legendás musicalt, társulatunk fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!

Ajánló


A Kowalsky meg a Vega zenekar 20 éves jubileumát ünnepli jövőre! A jeles alkalomból egy közös nagy ünneplésre és egy…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Azt szerettük volna, hogy az emberek megértsék, hogy ne vegyenek semmit készpénznek és ne dőljenek be mindennek, ami a csapból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!