Program


„Hommage a Glass – Hódolat az üvegnek” kurátori tárlatvezetés

„Hommage a Glass – Hódolat az üvegnek” kurátori tárlatvezetés

A De la Motte–Beer Palota eredeti freskókkal díszített barokk teremsorában egy különleges üvegkiállítással ünnepeljük az Üveg Nemzetközi Évét és a hétszáz éves magyar üveges mesterséget, amely felkerült a Szellemi Kulturális Örökség jegyzékébe.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 24. szerda, 16:00

Dr. Sík Attila magángyűjteménye megidézi a középkor magyar üvegművességének hagyományait és a későbbi századok híres innovátorait. A Kiskép galéria jóvoltából látható lesz, miként hatott a mesterek míves tárgyi és eszmei hagyatéka az utókorra és a mai magyar kortárs üvegművészetre.

A tárlatvezetésen történelmi, kulturális és gazdasági összefüggésekben vizsgáljuk az egyes korszakokat, hogyan fejlődtek ki a középkorban a velencei és cseh-moldvai stílus határán a magyar üvegre jellemző ötletes, az általános európai formakincstől leginkább függetlenült formák. Hogyan lett a kiegyezés után egészen a múlt század végéig az üvegipar a gazdaság hajtóereje, miközben az üvegművészet az elmúlt 60 évben nagy fordulatot vett, a valaha kizárólag a mindennapi életünk hasznát szolgáló üveg anyaga átlényegült gondolatokat és érzelmeket közlő médiummá.

A történelmi részben dr. Sík Attila gyűjteményének válogatott anyaga szerepel.

 

A tárlatvezetés időtartama: 50 perc

 

Kurátor: Koós Ágnes a Kiskép Galéria vezetője

Művészek:

BALOGH Eleonóra

BORBÁS Dorka

BORKOVICS Péter

CARCASS James

CSALA Zsuzsa

DARABOS Anita

DEZSŐ Renáta

DOKTOR Melinda

EDŐCS Márta

FŰRI Judit

HEFTER László

HEGYVÁRI Bernadett

HORVÁTH Márton

KÖBLITZ Birgit

KOHUT-GÖRÖMBEI Luca

L.SZABÓ Erzsébet

LÁSZLÓ Kyra

PATTANTYÚS Gergely

SIPOS Balázs

SMETANA Ágnes

TELEGDI Balázs

VIDA Zsuzsa

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!