Program


Honvéd Férfikar: Kodály 140
3

Honvéd Férfikar: Kodály 140

Honvéd Férfikar: Kodály 140
Hangzó összkiadás Kodály Zoltán születésének 140. jubileumán
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. péntek, 19:30

„Milliók lelkében kelteni visszhangot!”

Ez a kodályi gondolat a Honvéd Férfikar sorvezetője Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóján.

Az ünnepi hangversenyen Kölcsey, Ady és Petőfi verseire készült férfikari különlegességek, valamint a legszínesebb népdalkórusok szólalnak meg.

A műsort átjárja a hazafiasság, a himnikus emelkedettség, a buzdító forradalmi hangulat, amelyet népies virtus és felhőtlen vidámság fűszerez.

A programban megjelenő szélsőséges dinamika, tematikai sokszínűség, a végtelennek tűnő erő és simogató gyengédség mind együtt érzékeltetik, hogy hazánk és Közép-Európa legnagyobb hivatásos férfikara hiteles előadója Kodály férfikari műveinek.

A Honvéd Férfikar örömmel ápolja ezt az örökséget, és büszke arra, hogy számos kompozíciót, átiratot kifejezetten számukra ajánlott a szerző.

Közreműködik: Horváth Bence (trombita), Nagy Roland (dob)

Vezényel: Riederauer Richárd

A Kodály 140 programsorozat keretében a koncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti.

 

Ajánlatunk


A balett-rendezés az ellenséges környezet és a romboló kapcsolatok miatt feláldozott örök szerelem portréját mutatja be. Az alkotás a reneszánsz festészet és építészet ikonográfiáját idézi, mégis magában foglalja az örök szerelem utáni vágyakozás kortárs aktualitását.

A szerzők „jókedvű musical-revüként” fémjelezték darabjukat, a kiváló zenei anyag remek jelenetekkel és sziporkázó humorral ötvöződik, ahol a kacagást olykor bensőséges, szeretetteljes pillanatok szakítják félbe.

Ajánló


Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A…

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!