Program


„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

Irodalmi és színházi est Fehér Renátóval, Tasnádi Istvánnal, Vidovszky Györggyel és a Kolibri Színházzal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. szerda, 19:00

„A Budapest Nagyregényben huszonhárom kortárs szerző dolgozta fel Budapest huszonhárom kerületének történeteit. A hatodik fejezet szerzője Fehér Renátó, író foglalkozású terézvárosi lakos. Az általa írt Kaleidoszkóp című fejezetben drónmagasból, mozgólépcsős összepillantásokból és gangmorajból épül meg, amit az otthonunknak hívunk. Mi látszik a Ferdinánd hídról a nyárutóban? Kivel osztoznánk a terézvárosi többes szám első személyben? Mit üzen a mának Puczi Béla? Evett-e a Westend Udvarban Kurt Cobain? Mire emlékszel abból a westbalkános éjszakából? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorjáznak a Budapest Nagyregény hatodik fejezetében. Ki térképezi fel Terézvárost? Mi, mindannyian. A haza nőnevű tulajdonnév. Teréz.”

Ezt a fejezetet írta át Tasnádi István színházi audio-sétává, amelyet Urbán legendák: A tartozás címmel Vidovszky György rendezésében mutat be május 4-én a Kolibri Színház.

Az „Itthon vagyunk” című est során az alkotók megbeszélik, hogyan kelt életre a Kaleidoszkóp című fejezet, hogyan jutott el a Budapest Nagyregényből Terézváros utcáira az előadásnak köszönhetően.

Közreműködnek a Kolibri Színház színészei.

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Egy szórakoztató este generációs utazással, önismerettel, görbe tükrökkel, aha-élménnyel, évtizedes emlékekkel és a jelen értelmezésével.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!