Program


„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

„Itthon vagyunk…” – Terézvárosi szöveggyűjtemény

Irodalmi és színházi est Fehér Renátóval, Tasnádi Istvánnal, Vidovszky Györggyel és a Kolibri Színházzal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. szerda, 19:00

„A Budapest Nagyregényben huszonhárom kortárs szerző dolgozta fel Budapest huszonhárom kerületének történeteit. A hatodik fejezet szerzője Fehér Renátó, író foglalkozású terézvárosi lakos. Az általa írt Kaleidoszkóp című fejezetben drónmagasból, mozgólépcsős összepillantásokból és gangmorajból épül meg, amit az otthonunknak hívunk. Mi látszik a Ferdinánd hídról a nyárutóban? Kivel osztoznánk a terézvárosi többes szám első személyben? Mit üzen a mának Puczi Béla? Evett-e a Westend Udvarban Kurt Cobain? Mire emlékszel abból a westbalkános éjszakából? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorjáznak a Budapest Nagyregény hatodik fejezetében. Ki térképezi fel Terézvárost? Mi, mindannyian. A haza nőnevű tulajdonnév. Teréz.”

Ezt a fejezetet írta át Tasnádi István színházi audio-sétává, amelyet Urbán legendák: A tartozás címmel Vidovszky György rendezésében mutat be május 4-én a Kolibri Színház.

Az „Itthon vagyunk” című est során az alkotók megbeszélik, hogyan kelt életre a Kaleidoszkóp című fejezet, hogyan jutott el a Budapest Nagyregényből Terézváros utcáira az előadásnak köszönhetően.

Közreműködnek a Kolibri Színház színészei.

Ajánlatunk


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el a közönséget rendkívüli tehetségével. Bence legújabb, Pianoshphere című albuma egyben a névadója az idei turnénak, amelyet Ausztrália és Nyugat-Európa után a prágai O2 Arénában majd a dubai Coca Cola Arénában élvezhet a közönség. A turné utolsó állomása pedig a budapesti MVM Dome, 2024. december 7-én.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Két órás felhőtlen szórakozás szingliknek, házasoknak, újra kezdőknek! Szereplők: ADORJÁNI BÁLINT, ELEK FERENC, FENYŐ IVÁN, NAGY SÁNDOR

Merüljön el a zene és vizuális művészet tökéletes összhangjában, töltsön velünk egy színes, pezsgő, dinamikus estét! Érezze, ahogyan áthatja minden…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!