Program


„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

A Musica Historica együttes koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 5. szombat, 16:00

„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

A koncert Mátyás király korától (1458-1490) a 16. század végéig ad ízelítőt a reneszánsz kor magyarországi zenéjéből. Nemcsak reneszánsz kompozíciók alkotják a műsort, hiszen több stílus élt egymás mellett párhuzamosan e korszakban. Így helyet kaptak a késő középkori egyszólamúság emlékei és 15-16. századi táncdallamok is, amelyek népzenei ihletésűek. Mátyás és a Jagellók budai udvarában több jelentős zeneszerző alkotott (pl. Jacques Barbireau, Johannes Stockem), az ő műveik mellett az itáliai, német és cseh források néhány gyöngyszeme is felcsendül. A Buda elfoglalása (1541) körüli időszakot Tinódi Sebestyén és Bornemisza Péter énekei, illetve a kor magyar és lengyel tánczenéje idézi (Izabella királyné emlékére), köztük az Európa-szerte ismert magyar hajdútáncok.

A koncert után hangszerbemutató beszélgetésre várjuk az érdeklődőket.

Musica Historica együttes

Ajánlatunk


Elegánsan konzervatív és mégis tele modern fordulatokkal, gondolatokkal: egy előadás, amely igazán emlékezetes színházi estét ígér.

Vásároljon komplex élményt, a jegyek mellé tekintse át vacsora ajánlatainkat. Rendelje meg előre a vacsoramenüt vagy válasszon értékutalványaink közül.

Ajánló


Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel.

A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!