Program


„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

A Musica Historica együttes koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 5. szombat, 16:00

„Jó Budában lakásom” - Reneszánszkori pillanatképek a 15–16. századból

A koncert Mátyás király korától (1458-1490) a 16. század végéig ad ízelítőt a reneszánsz kor magyarországi zenéjéből. Nemcsak reneszánsz kompozíciók alkotják a műsort, hiszen több stílus élt egymás mellett párhuzamosan e korszakban. Így helyet kaptak a késő középkori egyszólamúság emlékei és 15-16. századi táncdallamok is, amelyek népzenei ihletésűek. Mátyás és a Jagellók budai udvarában több jelentős zeneszerző alkotott (pl. Jacques Barbireau, Johannes Stockem), az ő műveik mellett az itáliai, német és cseh források néhány gyöngyszeme is felcsendül. A Buda elfoglalása (1541) körüli időszakot Tinódi Sebestyén és Bornemisza Péter énekei, illetve a kor magyar és lengyel tánczenéje idézi (Izabella királyné emlékére), köztük az Európa-szerte ismert magyar hajdútáncok.

A koncert után hangszerbemutató beszélgetésre várjuk az érdeklődőket.

Musica Historica együttes

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!