Program


JONATHAN TETELMAN The Great Puccini operagála

JONATHAN TETELMAN The Great Puccini operagála

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Aktuális előadások



JONATHAN TETELMAN operagála
Esőnap: július 31.

Vezényel: Madaras Gergely
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara

Hang és karizma

Jonathan Tetelman az erőteljes ámde világosabb tónusú tenorok egyik új képviselőjeként van jelen az operaszínpadokon. A kritikusok „minden ízében sztárnak”, született tehetségnek nevezik.

A chilei születésű, New Jerseyben nevelkedett tenor világhírű zenekarokkal lép fel a legnagyobb operaházak és koncerttermek színpadán.

Fellépett már a londoni Royal Opera House-ban, a torinói Teatro Regioban, a drezdai Semperoperben, a barcelonai Gran Teatre del Liceuban, a berlini Komische Operben, Bizet Carmen című operájának kelet európai turnéján Elīna Garanča partnere volt Don Joséként, ezt a produkciót a Bartók Rádió is közvetítette. Jonathan Tetelman volt a sztárvendége Marton Éva, a Magyar Szent István-renddel és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar opera-énekesnő 80. születésnapján rendezett koncerten a Magyar Állami Operaházban. Legutóbbi évadainak fénypontjai közé tartozik a Royal Opera House-ban a Traviata Alfredójaként való debütálása, majd a Bohémélet Rodolfojaként való fellépése, Cavaradossi a Toscában, debütálása a Theater an der Wienben; valamint - Plácido Domingo mellett - Jacopo Foscari szerepében Verdi A két Foscari című művének új produkciójában.

Tetelman a koncertszínpadoknak is keresett művésze: énekelte Beethoven 9. szimfóniáját a San Francisco-i Szimfonikusokkal, Michael Tilson Thomas karmester vezényletével. Énekelt Kristine Opolais partnereként és koncertezett Andris Nelsonsszal. Nadine Sierra szoprán – aki 2023-nyarán adott csodálatos koncerten a Margitszigeti Színházban - partnere volt a 2018-as Festival Napa Valley koncertjén.

Jonathan Tetelman exkluzív szerződés köti a Deutsche Grammophon lemezkiadóhoz, mely együttműködés keretében 2022-ben rögzítette első, "Arias" című albumát, amelyen Verdi művei, francia lírai áriák, valamint duettek is szerepelnek.

Puccini halálának 100. évfordulója alkalmából pedig megjelent második albuma, melyen a zeneszerző halhatatlan dallamai előtt tiszteleg. Az albumon olyan jól ismert tenor áriák szerepelnek mint a Nessun dorma, az E lucevan le stelle, a Donna non vidi mai és a Che gelida manina, valamint számos ritkaság mellett népszerű dalok hallhatók a Pillangókisasszonyból, a Bohéméletből is.

Ajánló


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!