Program


kamara.hu/2 – Levélbeszélgetés - kamara.hu – Saját szoba -

kamara.hu/2 – Levélbeszélgetés - kamara.hu – Saját szoba -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 18. péntek, 19:00

Levélbeszélgetés 1.
Clara Schumann és Robert Schumann művei
Csővári Csilla (ének), Baráti Kristóf (hegedű), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)
Huszárik Kata, Ficza István (próza)
Brahms: 1. (G-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 78
Baráti Kristóf (hegedű), Várjon Dénes (zongora)

SZÜNET

Levélbeszélgetés 2.
Fanny Mendelssohn és Felix Mendelssohn-Bartholdy művei
Csővári Csilla (ének), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)
Huszárik Kata, Ficza István (próza)
Schubert: 14. (d-moll) vonósnégyes, D. 810 („A halál és a lányka”)
Engegård Vonósnégyes: Arvid Engegård, Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Jan Clemens Carlsen (cselló)

Szerkesztő, dramaturg, rendező: Simon Izabella

A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A második koncerten egy-egy férfi-női házaspár és testvérpár kapcsolata elevenedik meg műveiken, levelezéseiken és naplóbejegyzéseiken keresztül, de megismerkedhetünk a két asszony apjával, akik szintén fontos szerepet töltöttek be lányuk művészi pályájának alakulásában, valamint a női alkotók sorsával a 19. századból. A muzsikusokhoz két színművész, Huszárik Kata és Ficza István is csatlakozik, a teljes előadást pedig az ötlet megálmodója, Simon Izabella állítja színpadra és rendezi meg. A Schumann család életébe pontosan addig kapunk bepillantást, amíg fel nem tűnik az ifjú Brahms – ekkor szólal meg a G-dúr szonáta, ami Clara kedvenc darabja volt a szerzőtől. Felix Mendelssohnról köztudott, hogy fiatalon érte a halál, kevésbé ismert tény azonban, hogy csupán fél évvel előtte hunyt el három évvel idősebb nővére. A második levélbeszélgetésben Schubert vonósnégyesével Fanny váratlan halálának állít emléket az est.

RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Fülledt az erotika. Az ördög azt sem tudja mivé fajul a helyzet. Ám most majd minden kiderül. Ezután Jolán a gazdag, elegáns férje karján egy estélyre megy. Az előkelő társaság a bűn melegágya. Vajon Jolán belépője estélyi ruhát takar, vagy csak a vágytól tüzes, csupasz testét? Csak szereplőink tudják a választ..

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Ajánló


2023. március 25-én lesz 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt!

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!