Program


kamara.hu/3 - kamara.hu - Saját szoba

kamara.hu/3 - kamara.hu - Saját szoba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 19. szombat, 19:00

Haydn: Angol canzonetták – válogatás
Csővári Csilla (ének), Simon Izabella (zongora)
Clarke: Epilogue
Ella van Poucke (cselló), Simon Izabella (zongora)
Bridge: fisz-moll fantázia zongoranégyesre
Langer Ágnes (hegedű), Osztrosits Éva (brácsa), Ella van Poucke (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)

SZÜNET

Elgar: a-moll zongoraötös, op. 84
Engegård Vonósnégyes: Arvid Engegård, Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Jan Clemens Carlsen (cselló)
Várjon Dénes (zongora)
A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A harmadik, angol tematikájú koncerten Rebecca Clarke lesz az egyik központi alak. A Woolfnál csak pár évvel fiatalabb Clarke a nemzetközi zenei színtéren elsősorban brácsaművészként vált ismertté, mai ismereteink szerint ő volt az első női zenész hivatásos szimfonikus zenekarban, de a kamaramuzsikálásban is úttörőnek számított kizárólag nőkből álló zongorás kvartettjével. Clarke kompozíciói az 1920-as években, míg a két kortárs, Edward Elgar és Frank Bridge egy-egy műve az azt megelőző évtizedben keletkeztek. Haydn angol canzonettái a szigetországban tett látogatásainak nyomát őrzik, legtöbbjükben Anne Hunter költőnő verseit használta fel a szerző, de találhatunk köztük Shakespeare-megzenésítést is.
Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Azahriah a Sziget Nagyszínpada és a Budapest Park után, 2023. március 10-én beveszi a Papp László Budapest Sportarénát is!

A német romantikus opera megteremtőjének tündérnyitánya Anglia számára, a norvég nemzet ünnepelt szerzőjének egyedülálló zongoraversenye és az alkotói válsággal küzdő orosz mester sorsszimfóniája – nehéz ennél színesebb, nemzetközibb műsort összeállítani.

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az illúzió mesterei!

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!