Program


kamara.hu/4 - kamara.hu - Saját szoba

kamara.hu/4 - kamara.hu - Saját szoba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 20. vasárnap, 19:00

Kodály: Magyar népzene – 1. Mónár Anna; 19. A nővérek; 55. A csitári hegyek alatt
Horti Lilla (ének), Simon Izabella (zongora)
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60
Kelemen Barnabás (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Várjon Dénes (zongora)

SZÜNET

Kodály: Cselló-zongora szonáta, op. 4
Kokas Dóra (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)
Mozart: 2. (Esz-dúr) zongoranégyes, K. 493
Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Ella van Poucke (cselló), Simon Izabella (zongora)
A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A zárókoncerten elsőként a magyar folklór nőalakjai jelennek meg: Mónár Anna, az elcsalt feleség balladája; a testvérpár, akik közül az egyik lány gazdag, a másik szegény kérőt választ (és hogy melyikük találja meg a valódi boldogságot, kiderül a végén); valamint egy tragikus szerelmi történet női szereplője. Brahms zongoranégyesének első kiadásán egy öngyilkosságra készülő férfi portéja látható, ennek köszönhetően ragadt a műre Goethe népszerű romantikus hősének neve, aki öngyilkos lett egy férjes asszony iránt érzett gyötrődő szerelme miatt. A zeneszerző gyakran utalt a Schumann-házaspárnál tett látogatásaira Wertherzeitként, és ismerve Clara Schumann iránt táplált érzelmeit könnyen párhuzamot vonhatunk a regény szereplője és Brahms között. Ezt erősíti, hogy egyes kutatók szerint az első tétel főtémája Robert Schumann egyik Clarának szánt motívumának változata. A fesztivál zárásaként Kodály és Mozart húszas éveik végén komponált kamaraműveit szinte kivétel nélkül női előadók szólaltatják meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!