Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Zsilka Alan
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Zsilka Alan

Az intézmény rezidens orgonistája szerint ezek a koncertek fő jellemzője a szabadság és a közvetlenség. Ezt élheti át a sorozat áprilisi eseményének közönsége is Bach, Reger, Guilmant, Szkrjabin és Rachmaninov műveit hallgatva Zsilka Alan előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 4. csütörtök, 21:00

KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Zsilka Alan

Műsor:
Szkrjabin-Zsilka Alan: cisz-moll etűd, op. 2, No. 1
Rachmaninov-Federlein: g-moll prelűd, op. 23, No. 5
Reger: I. (e-moll) szvit, op. 16 - IV. Passacaglia
J. S. Bach: g-moll fúga, BWV 542/2
Reger: Tizenkét darab, op. 65 - X. Scherzo
J. S. Bach: d-moll concerto Vivaldi nyomán, BWV 596
Guilmant: I. (d-moll) orgonaszonáta, op. 42 - III. Final. Allegro assai

Orgonazene? Kinek mi jut róla eszébe? Akármi is legyen az, itt az idő a sztereotípiák felszámolására. Erre kínál lehetőséget a Müpa új sorozata, a Fassang László által megálmodott Karzatkoncert. Az intézmény rezidens orgonistája szerint ezek a koncertek fő jellemzője a szabadság és a közvetlenség. Ezt élheti át a sorozat áprilisi eseményének közönsége is Bach, Reger, Guilmant, Szkrjabin és Rachmaninov műveit hallgatva Zsilka Alan előadásában.

De honnan a sorozat neve, miért karzatkoncert? Mert a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem mennyezete alól az a hatalmas valami - a negyvenkét tonnás hangvető, idegen szóval canopy -, amely eddig mindig fent volt látható, közvetlenül a mennyezet alatt, most jókedvében leereszkedik. Ettől aztán minden megváltozik: mások lesznek a térviszonyok, más lesz a látvány, más az akusztika. És persze más lesz a hangulat is, hiszen a közönség az orgonajátékostól nem messze, az emeleti karzatokon foglal helyet. A zenehallgató olyan közel lesz az orgonistához, hogy akár azt is mondhatja magában: „csak nekem játszik”! És valóban: ezek a zenék személyhez szólnak, szívesen lennének életre szóló társaink akár a sokat emlegetett lakatlan szigeten is. Az ötvenperces koncert szólistája, Zsilka Alan felvidéki származású fiatal magyar orgonaművész. Diplomáját 2020-ban szerezte a Zeneakadémián. Jelentős hatást gyakoroltak rá tapasztalatai, melyeket német- és franciaországi tanulmányútjai során szerzett. Mindennapjait az egyházzenei szolgálat, a koncertekre és nemzetközi versenyekre való készülés, illetve az oktatás tölti ki. 2017 óta a Dunakeszi-alagi Szent Imre Plébániatemplom orgonistája.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!