Program


Kertmozi15 - Forrest Gump

Kertmozi15 - Forrest Gump

Idén nyáron a Budapest Filmnek köszönhetően a magyar filmek a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertjébe költöznek. Csütörtökönként: kertmozi!
A film vetítése sötétedéskor kezdődik!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 25. csütörtök, 19:30

A Forrest Gump 1994-es amerikai filmdráma, vígjáték, rendezője Robert Zemeckis.
Főszereplője Tom Hanks. A film világszerte óriási sikert aratott és számos díjat nyert.
Zenéjét szerezte: Alan Silvestri
Eredeti mű: Forrest Gump

A belépő ára teljes egészében lefogyasztható a Csokonai KultCafé-ban.

Főszereplőnk, Forrest Gump éppen egy buszmegállóban üldögél és egyszer csak mesélni kezd.
Elmeséli a buszra váró embereknek páratlan élettörténetét.

Forrest szellemileg visszamaradott, az intelligenciája alulmúlja az átlagos emberekét, ám ennek ellenére – a sztoriból kiderül – egyáltalán nem hülye, tisztában van azzal, hogy milyen is valójában. Ez egyébként a film végén mutatkozik meg leginkább, amikor megkérdezi Jenny-t a kis Forrestről. De ne szaladjunk ennyire előre!

Ennek a férfinak valóban nem mindennapi élet jutott, szellemi hiányosságaitól függetlenül teljes életet tudott élni. Gyermekkorában, értelmi fogyatékossága mellé, még fizikai problémákkal is küszködött. Gerincgondjai miatt járógépet kellett használnia, ami csak eggyel több ok volt, hogy társai csúfolódjanak rajta. Egyedül Jenny (Robin Wright) értette meg, és a kislánnyal mindig együtt voltak, „mint a borsó meg a héja”.

Ettől fogva elválaszthatatlanok voltak és Forrest megismerte a szerelmet is.
Ez a szerelem egész életét meghatározta, a filmben is gyakran visszatérnek ehhez a szálhoz.

Mesébe illően zajlik a főhős élete. Van abban valami ártatlanság, humor és sorsszerű, ahogy a dolgok történnek vele, anélkül, hogy befolyása lenne rájuk. Így lesz főiskolai futballsztár, háborús hős, majd sikeres üzletember, végül milliomos. Gump egyszerűen mindenütt ott van, számtalan történelmi eseménybe csöppen bele, és öntudatlanul is befolyásolja más emberek életét. Ezek nem ritkán humorral fűszerezett epizódjai a sztorinak.

A suli után bevonult és részt vett a Vietnámi háborúban, ami azért lényeges része a filmnek, mert két fontos szereplő tűnik fel ekkor.
Az egyik Bubba, vagyis BB (Mykelti Williamson), aki egy színes bőrű katonatársa. Ez a férfi Forrest „legjobb jó barátja” lesz és elhatározzák, hogy a háború után rákhalászok lesznek.
A másik fontos karakter Dan hadnagy (Gary Sinise), aki a férfinek köszönheti az életét, de elveszti a lábait és sokáig keresi majd a lelki békéjét. A háború után jön a ping-pong, majd valóban elmegy rák halászni, végül megkezdi szimbólumértékű futását keresztül-kasul Amerikán.
Végül Jenny is visszatér hozzá.

A film folyamatos múltidézés, amit Forrest narrációja kísér, csak az utolsó húsz percben térnek vissza az események a jelenbe. Gump éppen Jennyhez tart, ahol megismerkedik a saját fiával.

A film vége nem Happy End, elég szomorú, de nem érezzük igazságtalannak, inkább valószerű a befejezés. A jelenetek, ahogy Jenny sírjánál beszél, ahogy felteszi kisfiát a buszra, majd a toll megjelenése – amivel a film kezdődött –  keretet ad a történetnek.

Alapvetően ez a produkció egy dráma, amit romantikus stílusjegyek egészítenek ki – Jenny és Forrest kapcsolata -, de a humor, ami gyakran megjeleni, szerencsére elveszi a drámai események élét.

A Kertmozi15 sorozatban  a következő vetítések és filmek:
szeptember 1. – Mamma Mia
szeptember 8. Vissza a jövőbe I.
szeptember 15. – Szerelmes Shakespeare
szeptember 22. – Igazából szerelem

Ajánlatunk


Egészen különleges személyiség lesz a zenekar vendége. Ingrid Fuzjko-Hemming idén ünnepli 90. születésnapját. A MÁV Szimfonikusokkal több alkalommal játszott Japánban, valamint Budapesten, a Zeneakadémián és a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

A „sebőzés” ötven éve bizony olyan folyamat, amely első időszakában kulcsszerepet vállalt a táncházmozgalom kialakulásában, és még ma is eleven forma, amely nagy élményt kínál élőben. Főleg ha egy jubileumi, ünnepi dupla CD is apropót szolgáltat ehhez a koncerthez.

improvizációs játék a Vígszínház színészeivel

Ajánló


Egy Cinemusic Ráadás koncerttel köszönjük meg az óriási érdeklődést korábban meghirdetett filmzene koncertjeink iránt.

Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak  

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!