Program


Kodály Fesztivál: Játszom a trombitán

Kodály Fesztivál: Játszom a trombitán

Közreműködik: Dóbisz Áron - orgonaművész
Földi Jácint - trombitaművész
Mondok Yvette - szoprán
Samodai Bence János - trombitaművész

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 26. kedd, 20:00

Játszom a trombitán

Műsor:
A.Guilmant: Sonata No.1 d-moll op 42.: Introduction et Allegro
Magda Dávid: Fanfare: Voluntary in D (Hommage á Kodály)
G. F. Telemann: Sonata de Concert D-dùr
A. Vivaldi: Filiae maestae jerusalem: Il Sileant Zephyri
A. Vivaldi: C-dúr Concerto két trombitára
G. F. Händel: Eternal source Aria
B. Marcello; Adagio
Kodály Zoltán: Epigrammák: Részletek
G. Fauré: Pie Jesu
A. Guilmant: Finálé
A. L. Webber: Pie Jesu
G. F. Händel – M. André: Glória

Dóbisz Áron és Samodai Bence János, immár két éve népszerűsítik a klasszikus zenei értékeket országszerte és külföldön egyaránt,templomi orgona-trombita hangversenyeken. Külföldi fellépéseiket jellemzően a nemzetközi magyar diaszpóra jelentősebb helyszínein rendezik, így leginkább a kárpát-medence történelmi magyar templomaiban koncerteznek, de emellett sikerült a torontoi magyar közösség számára a Szent Erzsébet templomban is fellépni. Új helyszínként az észak-olaszországi Legnanoba és Velence-Mestrébe is meghívást kaptak egyedüli külföldi előadókként egy rangos orgona fesztiválra. Programukban kiemelten figyelnek arra, hogy a határon túli honfitársaink a hagyományainknak megfelelő kulturális élményt kapjanak, ezért csatlakozva a 2021-es Liszt évhez, Liszt Ferenc művei adják majd a gerincét a produkciójuknak, valamit a fiatal felvidéki zeneszerző: Nagy István, kifejezetten számukra komponált darabját is műsorra tűzik. Mindketten ragos nemzetközi zenei versenyeken értek el szép eredményeket.
Reményeik szerint a sikeres hangversenyek segítenek bekerülni a duónak a nemzetközi hangversenyélet körforgásába.

Mondok Yvette szopránénekesnő 2007-ben szerezte meg énekművész diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán. Repertoárján ott találhatjuk az Éj Királynőjét, a Varázsfuvolából, a Szöktetés a szerájból Konstanzáját vagy épp Donizetti Lammermoori Luciáját. Olyan tenorok oldalán láthatta viszont a közönség, mint a Kossuth-díjas Kiss B. Atilla és Molnár András.

Földi Jácint trombitaművész 1981. május 9-én Kiskunfélegyházán született. Zenei tanulmányait nyolcéves korában szülővárosában kezdte meg, majd Budapesten, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában, azután a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében folytatta, ahol 2013-ban trombitaművész diplomát szerzett. Jelenleg a tanítás és a zenekari munka mellett a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!