Program


Kodály Fesztivál: Testvérvárosok találkozása

Kodály Fesztivál: Testvérvárosok találkozása

Galántai Kodály Zoltán Daloskör és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekarának közös koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 16. vasárnap, 20:00

Műsor:

Farkas Ferenc: Piccola Musica di Concerto
Erkel Ferenc: Éljen a haza!
Kodály Zoltán – Ady Endre: Fölszállott a páva
Karai József – Nagy László: Új regősének
Barabás Árpád: Madrigálok Kányádi Sándor verseire
II. Madármarasztaló
IV. Tánc a havon
Barber: Adagio for strings
Morten Johannes Lauridsen – Rainer Marie Rilke: Les Chansons des Roses
V. Dirait-on
Edward Elgar – Henry Vaughan: The Shower
Szőnyi Erzsébet: Ima alkonyi harangszóra
Josef Gabriel Rheiberger: Angelis suis
Tillai Aurél: Adjatok hálát az Istennek
Kodály Zoltán: A 121. genfi zsoltár
Kodály Zoltán: 114. genfi zsoltár
Liszt Ferenc: Magyar ünnepi dal
Szólót énekel: Paszmár János
Vezényel: Józsa Mónika és Hollókői Huba

A Testvérvárosok Találkozása koncerten Galánta és Kecskemét két neves együttese, a Kodály Zoltán
Daloskör és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar adnak közös koncertet a felújított
kecskeméti Városháza díszudvarán.

A Kodály Zoltán Daloskör 67 éves múltra tekint vissza, 1956 őszén alakult. Az énekkar első lépéseit maga Kodály Zoltán egyengette, aki hozzájárult ahhoz, hogy a kórus az ő nevét viselje, és élete végéig figyelemmel kísérte a tevékenységét. 1982-től, immár 39 éve Józsa Mónika a daloskör karnagya. A Kodály Zoltán Daloskör az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi hangversenyen képviselte eredményesen Galánta városát. A kórus jelenlegi repertoárja a kórusirodalom minden korszakából válogat, legnagyobb részét azonban a huszadik századi és kortárs magyar kórusművészet alkotásai teszik ki. De az olyan nagyszabású ének-zenekari művek előadásában is részt vett (más kórusokkal közösen), mint a Psalmus Hungaricus (Debrecen, 2004; Galánta, 2005; Kecskemét, 2012) és a Budavári Te Deum (Székesfehérvár, 2007).

Az 1969 óta háromévenként ismétlődő Kodály Napok minden eddig megrendezett fesztiválján részt vett Galántán, több alkalommal érdemelte ki a legmagasabb minősítési fokozatot.
További díjak, kitüntetések: Galánta város polgármesterének díja – 2005, 2011; Kodály Zoltán- emlékdíj – 2006; A nagyszombati kerületi önkormányzat díja a régió kulturális életének fejlesztéséért – 2007; Csokonai Vitéz Mihály közösségi díj – 2008; a Szlovák Köztársaság Aranyplakettje – 2016; Galánta városának Pro Urbe díja 2017, Záreczky László díj – 2021.
A kórus karnagya Józsa Mónika, aki a Nyitrai Konstantin Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának ének-zene tanára, a Magyar Kodály Társaság tiszteletbeli tagja, számos kitüntetés és karnagyi díj birtokosa (a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti díja – 2020, a Harmónia Életműdíj – 2022). A kórusmozgalomban kifejtett munkássága elismeréséül 2002-ben a Szlovák Köztársaság Ezüstplakettje, a felvidéki magyar zenei és énekkari kultúra megőrzése, továbbá a magyar ének-zenetanárok továbbképzésében végzett munkássága elismeréseként 2013-ban a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta.

Moderátor: Bősze Ádám

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!