Program


Koncert No. 1
2

Koncert No. 1

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 15. péntek, 19:30

Beethoven: Ukrán dal (,,Schöne Minka”, WoO 158a, no.16)

Kovács Ágnes (szoprán)
Bogányi Gergely (zongora)
Kelemen Barnabás (hegedű)
Kokas Dóra (cselló)

 

Bartók: Szonáta két zongorával és ütőhangszerekre (BB 115)

Balog József (zongora)
Berecz Mihály (zongora)
Rácz Zoltán (ütőhangszerek)
Holló Aurél (ütőhangszerek)

 

Stravinsky: A katona története

Molnár Piroska (mesélő)
Bezerédi Zoltán (ördög)
Ifj. Vidnyánszky Attila (katona)
Kelemen Hanna (királylány)

Rendező: Ascher Tamás

Kokas Katalin (hegedű)
Knut Erik Sunquist (nagybőgő)
Bartek Zsolt (klarinét)
Szergej Nakarjakov (trombita)
Bogányi Bence (fagott)
Sztán Attila (harsona)
Joó Szabolcs (ütőhangszerek)

Vezényel: Kelemen Barnabás

 

Számos elemző szerint Bartók Béla életművének csúcsa a Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre. Az 1938-as ősbemutatón a zeneszerző felesége, Pásztory Ditta által eljátszott mű a Liszt-díjas Balog József, a fiatal zongoraművész, Berecz Mihály, valamint két Kossuth-díjas ütőhangszeres művész, Rácz Zoltán és Holló Aurél előadásában szólal meg. Igor Stravinsky húsz évvel korábbi , ,,játékra és táncra írott elbeszélése”, A katona története különleges szereposztás és koncepció szerint kerül színre a fesztivál nyitókoncertjén. A produkciót Acher Tamás rendezi, Molnár Piroska lesz a mesélő, az egyes szerepekben pedig Bezerédi Zoltánt, ifj. Vidnyánszky Attilát és Kelemen Hannát láthatjuk. Az ördöggel szerződést kötő katona fausti történetéhez a világháborús körülmények miatt minimálisra redukálta a zenekart Stravinsky, s a hangszercsoportok legjellegzetesebb tagjait ezúttal olyan nemzetközi világsztárok képviselik, mint az osztrák Andreas Ottensamer, a ,,trombita Carusójának” nevezett orosz-izraeli trombitavirtuóz, Szergej Nakarjakov vagy a norvég nagybőgőfenomén, Knut Erik Sundquist. Az ukrajnai háború áldozatainak emlékére a koncertet és a fesztivált egy ukrán népdal nyitja, Beethovel ritkán hallható feldolgozásában. 

 

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!