Program


Közjegyző az emeleten
8

Közjegyző az emeleten

Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték
Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka – Barátok közt; valamint Madár Veronika és Suhajda Dániel – Jóban Rosszban) ebben a különleges vígjátékban.  több

Aktuális előadások



A félreértések – akárcsak a jogi eseteknél – a nehezen értelmezhető információs táblánál kezdődnek: mindenki a közjegyzőt keresi, aki furcsamód mindig máshol tartózkodik, vagy úgy tűnik, hogy nem a szokott helyén van. Sőt, Szabó Kálmán közjegyző (Szőke Zoltán) maga sem biztos abban, hogy valóban az-e, aki. Ugye, hogy nem érthető?  A Moravetz Levente által rendezett Közjegyző az emeleten ugyanolyan zavaros, mint a közjegyző előtt álló jogi ügyek. A joggal ellentétben itt semmit sem érdemes komolyan venni, csak sodródni a nevetéssel. Mert a kusza helyzetek garantálják, hogy jól érezzük magunkat, annak ellenére, hogy a teljes történetről előre semmit sem ismerünk.

Középpontban a közjegyző

A jog szerint a közjegyzők olyan szakemberek, akiknek az egyik legfontosabb célja, hogy megakadályozzák a jogvitákat, és ezzel elkerüljék az esetlegesen évekig tartó pereskedéseket.

Tágabb értelemben valahol az ügyvédek és a bíróságok között helyezkedhetnek el mint független és páratlan hatóság. A darab főhőse, Szabó Kálmán is ilyen területen dolgozik: szerződéseket, nyilatkozatokat, tanúsítványokat készít elő és ír alá. Az emeleten van az irodája, és épp azért van a ház előtt egy információs tábla, hogy mindenki könnyen megtalálja, hiszen sokan is keresik: Lola (Gyebnár Csekka), Rozi néni, Carmen, az Özvegyasszony, az átváltozó színésznő (Madár Veronika), csakúgy, mint az ügyfél, az őstermelő és Móric (László Csaba). Dobránszki Sanyi (Gombás Ádám) szintén a közjegyzőnket keresi. Azonban sehol sem találják, vagy senki sem az, akinek látszik.

Érthető? Nem? Zavaros, mint a jog?

A rendező szerint erre az a megoldás, ha megnézzük az előadást. A két teljes óra nevetés a nagyszerű színészekkel mindenért kárpótol, és még csak nem is kell hozzá jogásznak lennünk. Ettől függetlenül a bíró, az ügyész és a közjegyző is remekül érezhetik majd magukat a színházban!

Várunk Titeket szeretettel.
Moravetz Levente,
a „Közjegyző az emeleten” című vígjáték írója és rendezője

Szereplők:
Szabó Kázmér.................................. Suhajda Dániel
Szabó Kálmán.................................. Szőke Zoltán
Lola................................................... Gyebnár Csekka
Az átváltozó színésznő..................... Madár Veronika
Az átváltozó színész......................... László Csaba
Dobránszki Sanyi.............................. Gombás Ádám

Producer: Moravetz-Somogyvári Andrea
Rendező: Moravetz Levente

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!