Program


Kronos Quartet: Five Decades - Feat. Mahsa Vahdat  / LISZT ÜNNEP 2023

Kronos Quartet: Five Decades - Feat. Mahsa Vahdat / LISZT ÜNNEP 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 19. csütörtök, 20:00

Kronos Quartet: Five Decades
Feat. Mahsa Vahdat

A Kronos Quartet fennállásának ötvenéves története a modern zene és a vonósnégyes műfajának kivételes lapjai közé tartozik. Az együttes nemcsak „hagyományos” kvartettprodukciókkal tűnt ki, hanem speciális, műfaji konvenciókat felülíró együttműködéseivel is. Ezúttal a jeles iráni énekesnővel, Mahsa Vahdattal lépnek fel, aki Rúmi és Háfez klasszikus perzsa költeményeit feldolgozó saját dalait adja elő. A kvartett és az énekes egyik közös koncertjéről így írt a San Francisco Chronicle kritikusa: „Mahsa Vahdat dús és kifejező hangon énekelte a szenvedély, a szerelem és a bánat dalait, olyan érzelmeket közvetített, melyek a szövegek fordításának elolvasása nélkül is erőteljes hatást gyakoroltak.” A Kronos Quartet és a művésznő közös lemeze 2019-ben jelent meg, az album márciusban a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Chart listájának élén végzett, a címadó dal pedig bekerült az NPR Music „A hónap 20 legjobb dala” elnevezésű listájára.

Kronos Quartet:
hegedű - David Harrington, John Sherba
brácsa - Hank Dutt
cselló - Paul Wiancko

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Ajánló


romantikus vígjáték két részben

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!