Program


Lázadni veletek akartam - Thália Fesztivál Vidéken

Lázadni veletek akartam - Thália Fesztivál Vidéken

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ
Színházterem
Esemény kezdése: 2022. 06. 05. (vasárnap) 19.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 5. vasárnap, 19:00

2022.június 5. és 11. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Thália Fesztivál 2022 névre keresztelt eseménysorozat, mely a Vidéki Színházak Fesztiválját és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét foglalja magában. Ez a két fesztivál most összevont formában tér vissza az évad végén, hogy a határon túli és vidéki színházak válogatott előadásai bemutatkozhassanak a budapesti közönség előtt is.

 

Idén először, a fesztivál egyetlen vidéki helyszíneként Gödöllőn a Művészetek Házában is megtekinthetnek egy fesztiválelőadást nézőink. Bódi Attila: Lázadni veletek akartam című darabját június 5-én 19 órai kezdettel láthatja a közönség. 2023-ban szeretnénk még több, érdeklődésre számot tartó produkciót is bemutatni a MUZA-ban. 

 

Bódi Attila: 

Lázadni veletek akartam

regényét színpadra alkalmazta Barabás Olga

 

A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.

Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.

 

Rendező: Sebestyén Aba

Szereplők: László Csaba, Sebestyén Aba, Szász Csaba

Zeneszerző: Cári Tibor, Szász Csaba

Díszlet- és jelmeztervező: Sós Beáta

Színpadra alkalmazta: Barabás Olga

Operatőr: Komesz Szilvia e.h.

Rendezőasszisztens: Talán Vanda e.h.

 

Hangosító: Incze Róbert

Fénytechnikus: Kovács Attila

 

A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!