Program


Lélek és Művészet-Tamara de Lempicka-Új női szerepek

Lélek és Művészet-Tamara de Lempicka-Új női szerepek

Emberi Kapcsolatokról, kapcsolódásokról beszélgetünk, miközben megismerkedünk egy neves képzőművész életútjával és alkotásaival. A sorozat fő kérdése, hogy miért nem tudunk egy lépéssel közelebb menni a másikhoz? Hogyan kezeljük a haragot és a negatív érzéseinket és miként tegyünk szert a harmóniára és nyugalomra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 11. kedd, 18:00

Lélek és Művészet

Kedd esti Beszélgetőkör az Esernyősben

Vezeti: Jankó Judit pszichológus, art coach művészeti író

Emberi Kapcsolatokról, kapcsolódásokról beszélgetünk, miközben megismerkedünk egy neves képzőművész életútjával és alkotásaival.  A sorozat fő kérdése, hogy miért nem tudunk egy lépéssel közelebb menni a másikhoz? Hogyan kezeljük a haragot és a negatív érzéseinket és miként tegyünk szert a harmóniára és nyugalomra.

Tamara de Lempicka – Új női szerepek

2022. szeptember 20. kedd 18.00-19.30 óráig

Egy nő is lehet sztárfestő.

Tamara Gurwik-Górska néven született 1898 -ban, az akkor orosz fennhatóság alá tartozó Varsóban. 1916-ban össze házasodott Tadeusz Lempicki ügyvéddel, és az 1917-es orosz forradalom után Párizsba menekültek. Tamara eldöntötte gazdag és híres lesz és beiratkozott két párizsi művészeti akadémiára is. Művészként kialakította azonnal felismerhető art deco stílusát és fokozatosan elérte, hogy a felső tízezer divatos és jól megfizetett portréfestője legyen. 28 éves korára elmondhatta magáról, hogy festményeivel megkereste élete első millióját.

A női test ábrázolásában is új szemléletet hozott: intim helyzetekben, erős egyéniségű, modern nőket mutatott meg.

A 70-es években felfedezték maguknak hírességek, mint Barbra Streisand és Jack Nicholson, de a legnagyobb hatást Madonnára tette, aki festményeket is vett és klipjeit is inspirálta.

Ajánlatunk


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új családi előadásával az intézmény.

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a "vasnemzedék"utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait.

Ajánló


Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!