Program


Lengyel Nemzeti Balett : Férj és feleség
6

Lengyel Nemzeti Balett : Férj és feleség

egyfelvonásos balett Aleksander Fredro vígjátéka alapján

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 9. vasárnap, 19:00

Koreográfia, rendezés, librettó: Anna Hop
Szcenika, vetítés, világítás: Małgorzata Szabłowska
Zene: Stanisław Moniuszko Na kwaterze és Dumka, Wojciech Kostrzewa - közjátékok, dalfeldolgozás és zenei effektusok

Ezek a karakterek irányíthatatlanok. Hisztérikusan viccesek, nyomorultak, és néha egyszerűen kegyetlenek - más szavakkal: Mi vagyunk, bármikor és bárhol, a torzító tükörbe nézve. Anna Hop egy koreográfiát ajánl, talán a legkalandosabb darabot, a lengyel romantikus írótól, Aleksander Fredrotól. A Férj és Feleség felfedezi a veszélyes viszonyait Elwirának, a férje Waclaw-nak, a szeretője, Alfrédnak, és a pár komornájának, Justysiának, aki romantikus kapcsolatban áll mindkét férfival. Anna Hop egy 1950-es évekbeli nyári üdülőhelyre teszi a cselekményt, bevonva minket az édes négyes szórakoztató váratlan fordulataiba Stanislaw Moniuszko zenéjére, 1950-es évekbeli slágerekre és kortárs számokra, hogy hallgatóságát bevezesse egy ironikus táncbemutatóval egy életközépi válság keserédes történetébe, féltékenységbe, szerelembe és beteljesületlen becsvágyba, aminek a robbanásszerű végkifejlete mindenkit meg fog lepni. A koreográfiát brilliánsan kiegészítik a minimalista díszletek és finom világítás a Malgorzata Szablowska által megalkotott kontrasztos színkombinációkra támaszkodva.

A projekt az Adam Mickiewicz Intézet "44 x Mickiewicz" elnevezésű programjának része, amelynek célja, hogy hangsúlyozza az európai kultúrához való lengyel hozzájárulást, újraaktiválja a romantikus eszméket, és felhívja a figyelmet a lengyel romanticizmus egyedülálló elemeire. Kortárs pillantást vet a XIX. századi kultúrára.

Az Adam Mickiewicz Intézet lengyel állami kulturális intézmény, amelynek küldetése a lengyel kulturális dimenzió kiépítése és közlése nemzetközi együttműködés és kulturális csere kezdeményezésével. Az Intézet weboldala culture.pl a lengyel kultúrával kapcsolatos legérdekesebb eseményekre vonatkozó napi információk forrása világszerte. Négy nyelven, lengyel, angol, ukrán és orosz nyelven teszik közz; lengyel művészek profiljait, kritikákat, esszéket, egy angol nyelvű podcastot "Stories from the Eastern West" és a "Multimedia Guides to Polish Culture" is bemutat.
 
Társszervezők: Adam Mickiewicz Intézet és culture.pl

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!