Program


Liszt Filmklub - Foglyok

Liszt Filmklub - Foglyok

MOZI a Liszt központban - újra!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 18:00

Talán Ön is járt nálunk anno mozizni?
Havi rendszerességgel, közönségtalálkozóval egybekötött filmes estre várjuk az érdeklődőket.
A 2024-es év első félévének tematikája a magyar, kortárs, történelmi témájú nagyjátékfilmek.
Április 18-án az Oscar díjas Deák Kristóf rendezésében napvilágot látott FOGLYOK című filmet fogjuk vetíteni. A film egy igaz történet alapján készült el, és 1951-be kalauzol minket vissza. Az ÁVH rettegett képviselői jelennek meg a Gaál család ajtaja előtt, és napokra bezárják őket a bérlakásba, majd minden hozzájuk becsöngető látogatót is foglyul ejtenek. A groteszk helyzetet néhol humorral oldó történet a 18 fogoly 5 bezárt napját mutatja be.
A filmvetítés után Takács Tibor, a MozgóképMÁS Egyesület elnöke beszélget a meghívott művészekkel. Állandó beszélgetőtársa pedig Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója, aki az aktuális filmek történelmi hátterét képviseli. A meghívott vendég: Szamosi Zsófia színművész. 

Ajánlatunk


Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Ajánló


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!