Program


Liszt-kukacok Akadémiája különkiadás - Ligeti 100 -

Liszt-kukacok Akadémiája különkiadás - Ligeti 100 -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 15. vasárnap, 11:00

Ligeti: Poème symphonique
Kubrick: 2001: Űrodüsszeia – részlet
Ligeti: Három Weöres-dal – 2. Gyümölcs-fürt
Ligeti: Mysteries of the Macabre – részletek
Ligeti: Hungarian Rock
Frescobaldi: Cento partite sopra passacagli – részlet
Ligeti: Musica ricercata – részletek
Ligeti: Continuum
Ligeti: Artikulation
Ligeti: Szólószonáta brácsára – 1. Hora lungă

Zemlényi Eszter (ének), Radnóti Róza (zongora), Bene Róza (csembaló), Ludmány Dénes (brácsa)
Mesélő: Mona Dániel

A zeneszerzés kísérletezés. A zeneszerzés játék. A hallgató pedig kísérleti alany, de még inkább játszótárs. A zenének nincsenek határai: új hangzások, merész hangszerelések, váratlan formák, szokatlan megoldások – minden azon múlik, mennyire engedjük szabadjára a fantáziánkat. Nemcsak a komponista, a befogadó is. A kerek 100 éve született Ligeti György a magyar zenetörténet egyik legbátrabb zenei kísérletezője volt. Különleges atmoszférájuk miatt gyakran filmekben találkozunk műveivel. Más alkotásai jól kidolgozott zenei tréfaként értelmezhetők. Életművében forradalmi gondolatok találkoznak hatásos, fogyasztható zenei nyelvezettel. Játékszabályait egy gyerek is megértené. Sőt, gyakran ők értik meg leginkább, hiszen sokkal kevésbé korlátozzák őket a felnőttekbe már „beleivódott” zenei hagyományok. Ligeti szórakoztató. Ligeti izgalmas. A Liszt-kukacok Akadémiájának rendhagyó különkiadásában a sorozat művészeti vezetője, Mona Dániel zenetörténész a közönséggel együtt fedezi fel, fejti meg, rakja össze és vitatja meg Ligeti egyedülálló zenei világát. A vokális és zongoraművektől, valamint más szólódaraboktól kezdve az elektronikus és „filmzenén” keresztül a metronómokra megálmodott alkotásig sok részlet kerül majd elő a szerző különböző korszakaiból, a kortárs zene szakavatott előadóinak játékában.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

TÁMOGATÓ:

Kulturális és Innovációs Minisztérium

SOROZAT:

Ligeti 100

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!