Program


Magyar Kincsek: Liszt/Nádor/Bartók: RAPSZODIKUS DALLAMOK ( Concerto & Kelemen Barnabás & Kocsis K. )

Magyar Kincsek: Liszt/Nádor/Bartók: RAPSZODIKUS DALLAMOK ( Concerto & Kelemen Barnabás & Kocsis K. )

A holokauszt áldozatává lett Nádor Mihály késő romantikus Hegedűversenyét, akárcsak a legelső felhangzásakor, úgy ezúttal is Kelemen Barnabás fogja megszólaltatni, hogy különösen a mű zárótételében sokadjára kamatoztassa majd lenyűgöző virtuozitását.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 26. péntek, 19:30

2021. március 26. 19.30
Magyar Kincsek – Nádor, Liszt, Bartók


NÁDOR MIHÁLY: Hegedűverseny
LISZT: Magyar történelmi arcképek Veress Sándor hangszerelésében – részletek
- szünet -
BARTÓK: Rapszódia zongorára és zenekarra, BB 36b
BARTÓK: II. rapszódia hegedűre és zongorára, BB 96a

Közreműködik:
Kelemen Barnabás – hegedű, Kocsis Krisztián – zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Héja Domonkos

A magyar zenetörténet két valóságos óriását, Liszt Ferencet és Bartók Bélát is megidéző koncert műsora olyan művel kezdődik majd, amelynek első vázlatai még a múlt századelőn keletkeztek, de befejezett formáját csak 1942-re nyerte el – az ősbemutatójára pedig csupán alig néhány éve, 2014-ben került sor. A holokauszt áldozatává lett Nádor Mihály későromantikus Hegedűversenyét, akárcsak a legelső felhangzásakor, úgy ezúttal is Kelemen Barnabás fogja megszólaltatni, hogy különösen a mű zárótételében sokadjára kamatoztassa majd lenyűgöző virtuozitását. A bő hét évtized után felfedezett érték nyomában egy, legalább a címében föltétlenül ismerős 19. századi zongorasorozat részletei következnek, csakhogy 20. századi zenekari hangszerelésben: a Magyar történelmi arcképek kottáját 1956-ban, Milánóban közreadó Veress Sándor ugyanis utóbb elkészítette Liszt művének nagyzenekari változatát. A hangverseny második felét kitöltő két Bartók-rapszódia mindazonáltal egy zongoristát is főszerephez fog juttatni: a még mindig csupán a húszas évei első felében járó Kocsis Krisztián játékát előbb a Héja Domonkos által vezényelt Concerto Budapest kíséretében, majd Kelemen Barnabás társaságában kamarázva hallhatjuk majd.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!