Program


Mecsetek és zsinagógák

Mecsetek és zsinagógák

Barangolásunk a Budavári Palota közelében indul, és a két régi zsidónegyed között fogunk barangolni. Megismerkedünk a történetükkel, átsétálunk az első zsinagóga felett, beszélünk a zsidósághoz kötődő pénzverésről és szó lesz az ide köthető emberi történetekről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 14. csütörtök, 10:00

Mecsetek és zsinagógák
A Budai vár török és zsidó emlékei

Találkozó Budapest, I. kerület Dísz tér 16., a Korona cukrászdánál
Térkép: https://goo.gl/maps/SGd3VZvMVcWon9DJ6

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége a Középkori zsidó imaháznál lesz.
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR22MFUQoJ0OBVHeeEUpAEzOcF8zPm51QjwW27Kl6IPWpQciQaMShjAur-E
ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3qs8Q0-TfDWNPpBjqIVULOzSVpIj0OqqmmqrA8cyR82eKRfOx6bjaoxlo

Légy szíves olvasd el!

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): belépő a Középkori zsidó imaházba (felnőtt: 800 Ft,/fő, diák:, nyugdíjas 400 Ft./fő ) + a tourguide készülék díja, 400 Ft/fő
Mindösszesen felnőttnek 1250 Ft/fő, diáknak, nyugdíjasnak 850 Ft/fő

A kibővített barangoláson már nem csak a zsidó, hanem a budai vár török emlékeivel is megismerkedhettek.
A budai Várnegyedet soha nem lehet megunni. Mindig találunk olyan új részeket, részleteket, amelyeket fel lehet fedezni. Ezúttal a régi idők virágzó zsidó negyedét és emlékeit járjuk végig de persze megkeresünk török emlékeket is. Vajon mi köti össze a két népet a Budai várban? Mikor költöztek a zsidók a vár területére? A törökök hányszor foglalták el Budát? És hogyan foglalták vissza a keresztény csapatok? Az itt lakó zsidóknak volt bármilyen szerepük a harcokban?
Barangolásunk a Budavári Palota közelében indul, és a két régi zsidónegyed között fogunk barangolni. Megismerkedünk a történetükkel, átsétálunk az első zsinagóga felett, beszélünk a zsidósághoz kötődő pénzverésről és szó lesz az ide köthető emberi történetekről. Nem csupán a középkorra koncentrálunk, a barangoláson felidézzük az újkori zsidó emlékeket is sok-sok érdekességgel fűszerezve, ahogy megszokhattátok. Megemlékezünk többek között Carl Lutzról, Angelo Rottáról, Schulhof Izsákról, IV. Béláról, Mátyás királyról. A séta vége a Budavári zsinagógában (Középkori Zsidó Imaház) lesz, amit megtekintünk idegenvezetéssel.

A Középkori zsidó imaház nyitvatartási idejében sétálunk, azonban az imaház fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült.

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra.

Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak  

Ajánló


2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje…

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!