Program


Moravian Philharmonic Olomouc

Moravian Philharmonic Olomouc

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 27. hétfő, 19:30

Smetana: Az eladott menyasszony » Nyitány
Suk: g-moll fantázia hegedűre és zenekarra, op. 24

SZÜNET

Dvořák: 7. (d-moll) szimfónia, op. 70

Ivan Ženatý (hegedű)
Morva Filharmonikusok (Olmütz)
Vezényel: Hamar Zsolt

Az Olmützi Morva Filharmonikus Zenekar a második világháború végén, 1945. május 26-án alakult. Az együttes felvirágoztatásában a zenei élet jelentős személyiségei vettek részt: Otto Klemperer és Václav Neumann karmester, Josef Suk és Gidon Kremer hegedűművész, valamint Pierre Fournier csellóművész, jelenlegi művészeti vezetőjük a Liszt-díjas Hamar Zsolt. A 19-20. századi és kortárs művekből álló repertoárjukban fontos helyet foglal el hazájuk zenéje, budapesti hangversenyükön is cseh alkotásokkal és cseh szólistával lépnek a színpadra. Ivan Ženatý pályafutása majdnem négy évtizede kezdődött, amikor elnyerte a Prágai Tavasz nemzetközi zenei verseny első díját. Több mint negyven lemezen hallható játéka, rögzítette többek közt Bach és Mendelssohn összes hegedűművét. Aktív művészi pályája mellett szenvedélyes tanár is: korábban a Királyi Dán Zeneakadémián és a Cleveland Zenei Intézetben tanított, jelenleg a drezdai Carl Maria von Weber Zeneművészeti Főiskola oktatója.
RENDEZŐ: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Moravian Philharmonic Olomouc

Ajánlatunk


Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Éld át egyszerre a musical és a tánc világának varázsát! „Művészek a Művészetért" Jótékonysági Gála

A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan rock és pop legendák neveit viselik, mint például Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Presser Pici, Bródy Tini, Bono és Buddy Holly.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!