Program


Nart Orchestra
5

Nart Orchestra

A Nart Orchestra koncert első részében, a frissen megjelent instrumentális lemezük változatos szerzeményei hangzanak el vizuális kísérettel. A big band felállású, de a műfajt körülvevő falak lebontását megcélzó alkotási koncepció folyamatosan pulzáló energiahullámokat hoz létre a totális megkomponáltságtól a teljes káoszig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 4. szombat, 20:00

Nart Orchestra

A Nart Orchestra egy egészen különleges, terebélyes nagyzenekar: 19 tagú kortárs big-band rengeteg fúvóssal, eklektikus zenével, amely összeköti a magyar zenei élet egymástól távoli pontjait. A koncerttermek öltönyös klasszikus zenéje, a jazz és a baseball sapkás, atlétás hiphop műfajegyesítő tömeggé nő a színpadon a tucatnyi szaxofonossal, trombitással és harsonással, mögöttük DJ-vel és ritmusszekcióval.

A Meggyes Ádám vezetésével 2018-ban alakult Nart Orchestra saját szerzeményeit is a nyitottság, határtalanság és kísérletezés jellemzi. Legismertebb sorozatuk a Fővárosi Rapcirkusz, ahol MC-kkel kiegészülve több ezres tömegeknek mutatják meg évről évre a fúvós zene erejét, de tartottak már workshopot Ghánában is, ahol helyi előadók zenéit feldolgozva adtak közös nagyzenekari koncertet.

A mostani koncert első részében a frissen megjelent instrumentális lemezük változatos szerzeményei hangzanak el vizuális kísérettel. A big band felállású, de a műfajt körülvevő falak lebontását megcélzó alkotási koncepció folyamatosan pulzáló energiahullámokat hoz létre a totális megkomponáltságtól a teljes káoszig. Olykor konvencionális elemek felhasználásával nyújt komplexebb emocionális élményeket. A zenekar különleges hangzásának stabil alapot biztosít, hogy a ritmusszekció tagjai önálló karakterrel rendelkező zenészek, akik folyamatos monumentalitással töltik meg a változó hangképeket. A műsor zárásaként A Nagy Vonatrablás című 1903-as amerikai rövidfilm kerül vetítésre a Nart Orchestra stílusában megkomponált filmzenei kísérettel, élő előadásban.

Alt szax - Stencli Tamás
Alt sax - Zsemlye Sándor
Tenor szax - Varga Gergely
Tenor szax - Meleg Tamás
Bariton szax - Kováts Gergő
Trombita - Matt Yardley (UK)
Trombita - Hámori János
Trombita - Pecze Balázs
Trombita - Puskás Csaba
Harsona - Csapó Krisztián
Harsona - Kuna Márton
Harsona - Lovay Tamás
Harsona - Nagy Viktor Dániel

Őrsi András (ONE-AB) - DJ
Premecz Mátyás - Hammond, Rhodes
Szekér Ádám - Gitár
Matus Péter - Basszus
Dési Tamás - Dob

Támogatók
A koncert megvalósítását a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Nemzeti Kultúrális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztréiuma támogatta.
Petőfi Kulturális Ügynökség

Ajánlatunk


3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid mérlege. A kaliforniai együttes a 70-es évek azon kevés bandái közé tartozik, amelyek kibírták a változó trendeket és stílusokat, miközben továbbra is aktuálisak és töretlenül sikeresek maradtak.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Az Orfeum mágusa A Budapesti Operettszínház 100. jubileumi évének díszelőadása − ez a vadonatúj nagyoperett − mágikus időutazásra hívja a…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!