Program


Nathan Laube orgonaestje / ORGONA BÉRLET

Nathan Laube orgonaestje / ORGONA BÉRLET

Az orgona sok egyéb mellett azért is nagyszerű, mert „a hangszerek királynőjének” nemcsak hatalmas repertoárja van főként barokk, romantikus és 20. századi művekből, de számtalan regisztere jóvoltából a hangszínek tömegét képes előállítani, s így egyfelől zenekari művek is remekül megszólaltathatók rajta, másfelől a zongorarepertoár egy-egy jeles darabja új megvilágítást kaphat, ha orgonán hangzik fel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 8. szerda, 19:30

Részben erre épül a fiatal amerikai orgonaművész izgalmas és változatos műsora, amely német, magyar és francia műveket kínál.

Milyen lehet Wagner grandiózus alkotása, a Tannhäuser-nyitány - orgonán? És vajon hogyan szólal meg Liszt fausti problémákat körüljáró, filozofikus zongoraműve, a virtuóz h-moll szonáta a számtalan sípot megzendítő, ezer színt felvonultató hangszeren? Megtudhatjuk a fiatal amerikai művésztől, akit a Westfälische Nachrichten 2019-ben így méltatott: „korosztálya egyik legjobb orgonaművésze az Egyesült Államokban”. A chicagói születésű, harmincnégy éves Nathan Laube 2013 és 2020 között a New York-i University of Rochester kebelében működő Eastman School of Music professzora volt, ma pedig a Stuttgarti Állami Zenei és Előadó-művészeti Egyetem orgonafakultását vezeti. A világjáró muzsikus műsorán nem csak Liszt remekműve képviseli a magyar zenét: meghallgathatjuk előadásában az 1984-ben született Magda Dávid ősbemutatóként elhangzó Akheron című kompozícióját, amely a Müpa 2020-as Zeneműpályázatán díjazott darabok egyike. A program két 20. századi francia opusa, Elsa Barraine és Jehan Alain egy-egy kompozíciója is minden bizonnyal újdonság lesz a magyar zenehallgató számára. Olyan orgonaestet hallhatunk tehát, amelynek valamennyi műsorszáma különlegesség.

Műsor:

Wagner-Lemare-Nathan Laube: Tannhäuser-nyitány
Barraine: II. prelúdium és fúga
Magda Dávid: Akheron - ősbemutató (a 2020-as Müpa Zeneműpályázat díjazott műve)
J. Alain: II. fantázia
Liszt-Nathan Laube: h-moll szonáta

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!